• Edgars Masaļskis: Liegt bērniem sportot ir pēdējais, ko vajadzētu darīt

    Slavenības
    Gita Vīksne
    22. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva, F64 un Instagram
    «Liegt bērniem sportot ir pēdējais, ko vajadzētu darīt,» PDz uzsver bērnu un jauniešu hokeja klubā Baltijas vilki un fitnesa centra Mūsu fitness vadītājs Edgars Masaļskis.

    «Liegt bērniem sportot ir pēdējais, ko vajadzētu darīt,» PDz uzsver bērnu un jauniešu hokeja klubā Baltijas vilki un fitnesa centra Mūsu fitness vadītājs Edgars Masaļskis.

    «Kopā ar Mārtiņu Cipuli bērnus mācām spēlēt hokeju, bet esam to spiesti darīt futbola stadionā. Attīstām fizisko spēku un izturību, taču tas nav hokejs! Hokejam vajag ledu. Uz izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas ieteikumu – ja gribi sportot, tad ej un dari to mežā, – man gribas atgādināt: diemžēl mežā nevar spēlēt hokeju. Arī basketbolu, futbolu, florbolu,» uzsver Edgars. Ārā sportot var, kamēr temperatūra ir līdz plus desmit grādiem.

    «Bērni treniņā sasvīst, bet, tā kā pēc tam nav iespējas doties uz ģērbtuvēm, viņi spiesti doties slapji uz mājām ar mašīnu vai sabiedrisko transportu.

    Lai cik tas absurdi neizklausītos, šādos brīžos bērniem ir daudz lielāka iespēja saslimt ar plaušu karsoni nekā ar Covid-19 hokeja treniņa laikā,» spriež Edgars.

    Viņš uzsver, ka nav epidemiologs, un nezina, cik šis vīruss bīstams tieši hokejam. «Vienu gan zinu skaidri – sportošana uzlabo bērnu veselību un nostiprina imunitāti. Atņemot bērniem iespēju sportot, veidojam neveselīgu sabiedrību. Neesmu pret ierobežojumiem, bet būsim taču gatavi kompromisiem! Diemžēl valdība šobrīd izvēlas vienkāršāko variantu – visu nostopēt,» pikts ir slavenais hokeja vārtsargs.

    Ierobežojumu dēļ krasi krities arī viņa vadītā fitnesa centra apmeklētāju skaits.

    «Piedāvājam āra nodarbības, bet ne visi ir gatavi sportot ziemas jakās. Mums ir arī plašs online nodarbību klāsts, bet tas tomēr nav klātienes treniņš. Attālinātajā nodarbībā valda absolūti cita atmosfēra. Cilvēkiem patīk atnākt uz sporta klubu, satikt līdzīgi domājošus un aktīvas mūzikas pavadībā sportot visiem kopā, nevis vingrot katram atsevišķi uz savas viesistabas paklāja.

    Visiem ir zināms, ka sportošana rada laimes hormonu. Tā ir forša izjūta, ko cilvēki pieraduši izbaudīt ik dienas. Ja tā tiek liegta, cilvēkam var sākties depresija,» brīdina Edgars.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē