• Dziedātāja Būū jeb Ilze Fārte: Biju ļoti tuvu pašnāvībai…

    Personība
    Gita Vīksne
    13. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ģirts Ozoliņš (F64)
    7/7Labākā no labākajiem

    Labākā no labākajiem

    Ilze vasarā piedalījās jauno mūzikas izpildītāju konkursā Ghetto Faktors, kur 164 jauno censoņu konkurencē tika atzīta par labāko. «Tas bija pirmais konkurss, kurā piedalījos, jo uzvarētājam solīja videoklipu,» atklāj Ilze. Tā arī tapa pirmais Būū videoklips dziesmai Sāku no sākuma, kura režisore un producente ir dziedātāja Agnese Rakovska.

    «Tā bija viena no manām skaistākajām dienām. Cik vien spēju, visu cenšos darīt pati, un biju tik laimīga, ka šajā reizē daudz ko uzņēmās un paveica Agnese,» saka Ilze. «Kāds izmeta frāzi – lai es varētu pretendēt uz gada debiju mūzikā, man līdz rudenim vajag izdot albumu.

    Sapratu – tas izklausās pēc laba plāna! Nospraudu datumu un to arī izdarīju.

    Albums gan nav taustāmā formātā, bet pieejams visās straumēšanas vietnēs,» stāsta viņa.

    Kļūšana par Būū Ilzi pievērusi arī aktīvākai dzīvei sociālajos tīklos. Šogad izveidotajā YouTube kanālā Būū Music Ilze jau publiskojusi vairāk nekā 30 video. «Līdz 16 gadu vecumam manis sociālajos tīklos nebija, un Aivars Hermanis bija tas, kurš pamudināja izveidot profilu feisbukā, jo kā gan citādi klausītāji varēšot mani atrast?

    Ar brāļa palīdzību sāku apgūt arī YouTube. Vienu no pirmajiem video, ko ierakstīju, nosaucu šādi – Ko feministes dara ellē? Tas tapa pēc mana mēģinājuma sadarboties ar kādu Latvijas producentu, kurš paziņoja – manās dziesmās esot radikāls feminisms, par ko es tur vispār dziedot? Kas ir siekala? Neviens tādu dziesmu nekad nelaidīšot radio. Es biju tik dusmīga!» atceras Ilze. Tagad Siekalu pa radio nav dzirdējis tikai retais.

    «Liels paldies dīdžejam Tomam Grēviņam, kurš no pirmās dienas mani riktīgi atbalstīja,» teic jaunā māksliniece. «Tagad esmu iemācījusies sev noticēt. Sev jātic arī tad, ja neviens cits netic un vēl mēģina likt padeni.

    Taču dažkārt pietiek pat ar vienu cilvēku, kas tev notic. Man tāds ir Roberts Silavs, kurš respektēja to, kā rakstu, un iemācīja nebaidīties no kameras. Savulaik abi dzīvojām blakus istabās vienā komunālajā dzīvoklī. Abiem tolaik bija sūdīgi, un mēs izkārpījāmies laukā,» tā Ilze.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē