• «Citi zēni» līderis Santa.lv pasniedz īpašu dāvanu

    Kino un TV
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadri no video
    Latviju šogad Eirovīzijā pārstāvēs beidzamo mēnešu populārākā grupa Latvijā, kas ar kompozīciju «Eat Your Salad» triumfēja Supernovā. Grupas līderis Jānis Pētersons sarūpējis arī kādu īpašu pārsteigumu Santa.lv lasītājiem.

    Sagatavošanās posms lielajam Eirovīzijas notikumam jau iegājis finiša taisnē. Uz savu mērķi zēni patiešām ar vislielāko nopietnību, darbs pie tā aizņem pilnas sešas dienas nedēļā.

    Lai arī brīva laika Jānim ir maz, viņš Santa.lv pasniedzis gardu dāvanu – grieķu salātus.

    Kāds ir šo salātu pagatavošanas noslēpums?

    Bļodā tiek likts salātu maisījums, svaigais gurķis, fetas siers, ķiršu tomāti, olīvas, sīpols, citronpipari – tā top solista iecienītākie salāti.

    Grieķu salātiem īpašu garšu piešķir raudene. Fetas sieru Jānis griež biezās šķēlēs, nevis smalkos kubiņos. Tā dara šo salātu dzimtenē Grieķijā. Visu pārlej ar olīveļļu un vīnogu etiķi.

    Zaļais dzīvesveids nav tikai tukši vārdi. «Grupā visi seši esam veģetārieši. Reinis neēd gaļu jau vairākus gadus, es – jau ceturto mēnesi. Ēdienkarti nomainīju, grupas biedru iedvesmots, kā arī ādas problēmu dēļ. Kopš esmu atteicies no gaļas un saldumiem, sarkanie plankumi no sejas ir pazuduši,» stāsta Pētersons. Tā kā mitinās Rīgā, laika trūkuma dēļ viņš ikdienā maltītes izvēlas pasūtīt no kafejnīcām.

    «Taču dažkārt man patīk kaut ko pagatavot arī pašam. Tas parasti ir kāds īpašs notikums, piemēram, randiņš. Neticēsiet, man ļoti garšo salāti!» apgalvo Jānis.

    Vaicāts, vai ikdienas maltītēs nemaz nepietrūkst gaļas, Pētersons saka: «Visam mūsdienās var atrast labu alternatīvu. Gaļas vietā ēdu zivis, falafelus, dažādus veģetāros sacepumus un, protams, salātus. Pat mana franču buldoga meitene Tuta labprāt ēd veģetāri. Īpaši viņai garšo brokoļi un cukini.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē