• Donam piešķir naudu. Cik viņš varēs tērēt savas Eirovīzijas dziesmas reklamēšanai?

    Eirovīzija
    Estere Jansone
    20. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kadrs no Dona dziesmas  «Hollow» mūzikas klipa.
    Foto: Ekrānuzņēmums no video
    Kadrs no Dona dziesmas «Hollow» mūzikas klipa.
    Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) piešķīrusi «Supernova» uzvarētājam Donam naudu dziesmas «Hollow» popularizēšanai ārvalstīs.

    Pagājušajā gadā LaIPA atbalstu saņēma arī grupa «Sudden Lights» ar dziesmu «Aijā», un, kaut arī dziesma neiekļuva lielajā finālā, tomēr, pateicoties mūziķu aktīvajiem popularizēšnas pasākumiem, tā izpelnījās atzinību no mūzikas mīļotājiem visā Eiropā, kā arī kļuva par pērnā gada straumētāko mūzikas ierakstu Latvijā. Apvienība piešķīrusi naudu arī Donam 5000 eiro apmērā.

    LaIPA katru gadu piešķir atbalstu Latvijas nacionālās atlases uzvarētājiem dziesmas popularizēšanas pasākumiem Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa finālam piešķir kopš 2023.gada 6.marta. Plānots, ka apvienība turpinās finansiāli atbalstīt pašmāju mūziķus, kas startē Eirovīzijā, līdz 2026.gadam.

    Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā, kas šogad norisināsies Malmē, Zviedrijā, Latviju pārstāvēs Dons, kas ar savu dziesmu «Hollow» uzvarēja Latvijas Televīzijas rīkotajā konkursā «Supernova 2024». Komentējot skaņdarbu «Hollow», mūziķis izsakās ar Imanta Ziedoņa vārdiem: «Šausmīgi daudz taisnību. Nojukt var, ja nav savējās.»

    Šī gada Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvija savu dziesmu vērtējumam pieteiks otrajā pusfinālā 9.maijā. Tajā kopā ar Latviju piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice. Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli šogad notiks 7. un 9.maijā, bet fināls – 11.maijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē