• Agnese Zeltiņa dodas pie mīļotā Rūdolfa Brēmaņa uz Emirātiem

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    3. jūnijs, 2014
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Aktrise Agnese Zeltiņa pirmo reizi bija Apvienotajos Arābu Emirātos, kur viesojās pie sava drauga, RŪDOLFS BRĒMANIS (..) tur vada Latvijas vēstniecību. Nedēļu Agnese gan aplūkoja viņa jauno mājvietu, gan apņēmās vairāk iepazīt arābu kultūru.

    Janvārī brauks uz ilgāku laiku

    Kā PDz stāsta Zeltiņa, nedēļu ilgais ceļojums viņai bijis kā atvaļinājums pēc darbīgās vasaras. «Beidzot noķēru vasaru aiz astes,» saka aktrise. «Biju gan galvaspilsētā Abū Dabī, gan Dubaijā. Katru dienu peldēju Persijas jūras līcī un izbaudīju sauli. Ģimenes ārste teica, ka man nepieciešama krietna deva D vitamīna. Tas tad ar sauli tur bija atliku likām. Arī plus 38 grādu karstums man nekādu diskomfortu neradīja,» tā Agnese.

    Aktrises drauga Rūdolfa Brēmaņa jaunā mājvieta Apvienotajos Arābu Emirātos atrodas galvaspilsētā vienā no daudzajiem debesskrāpjiem. «No turienes paveras fantastisks skats. Pretī ir Emirates Palace, kur tika filmēta Sekss un lielpilsēta,» atklāj Zeltiņa un piebilst – drauga dzīvokļa iekārtošanā piedalīties īsti nemaz neesot izdevies. «Vairāk tam pievērsīšos janvārī, kad, iespējams, braukšu tur uz ilgāku laiku. Šoreiz Rūdolfam gribējās man vairāk parādīt pilsētu, kurā viņš dzīvo, un aizvest mani arī uz Dubaiju, tur bijām uz fantastisku ungāru mūziķu koncertu.»

    Neredzēts skaistums arābu kāzās

    «Uz Emirātiem droši vien turpmāk braukšu regulāri, tāpēc bija svarīgi saprast, ar kādu pasauli man ir darīšana. Šo valsti nevis redzēt kā tūristei, bet gan no iekšpuses pamatīgāk. Paziņas jau iedevuši man grāmatas par arābu dzīvi un tradīcijām. Jau tur esot, uz mani lielu iespaidu atstāja cilvēku attieksme pret dzīvi un viņu attiecības,» norāda aktrise.

    Zeltiņai viesojusies arī kādā ļoti greznā pasākumā – Latvijas vēstniecībai, ko vada Rūdolfs, bija atsūtīts ielūgums uz Varavīksnes šeiha kāzām. Viņš ir arābu šeihs, kas licis uzbūvēt pasaulē lielāko auto Jeep ar četrām guļamistabām un nokrāsot savus septiņus mersedesus katru savā varavīksnes krāsā.

    «Esmu vadījusi daudz dažādu pasākumu, bet kaut ko tāāādu vēl nebiju redzējusi. Skaistums un vērienīgums nav vārdos aprakstāms. No tā aizrāvās elpa! Kāzas notika milzīgā izstāžu centra hallē. Gluži kā 1001 un vienas nakts pasakās. Diemžēl nedrīkstēja nevienu fotogrāfiju uzņemt, jo telefoni pie ieejas svinību vietā bija jānodod glabāšanā. Kāzu viešņas bija tikai sievietes. Bija vairāk nekā simts galdu, pie katra 15 sievietes – jaunās sievas radinieces, draudzenes un arī visu vēstniecību, kas Abū Dabī ir vismaz 100, pārstāves. Biju ārkārtīgi laimīga par šādu iespēju pārstāvēt Latviju un iekļūt slēgtā sarīkojumā.»

    Pazūd bailes no augstuma

    Pēc Zeltiņas stāstītā, Emirātos redzamais arhitektūras skaistums esot «vispārākajā pakāpē, kas jau robežojas ar lieluma māniju». «Dubaijā apmeklēju pasaulē augstāko – 828 metru – ēku Burj Khalifa. Uzbraucu arī 123. stāvā, no kura paveras pilsētas panorāma. Tāpat izdevās vērot krāšņo strūklaku šovu pie Dubaijas mola. Rūdolfs pa dienu aktīvi veica vēstniecībā savu darbu, tāpēc, kad biju brīvsolī, respektēju arābu paražas. Mani gan mulsināja daži aizliegumi – nedrīkstēja peldēties pēc saulrieta, vilkt pārāk niecīgu peldkostīmu, publiski izrādīt jūtas pret mīļoto cilvēku,» stāsta Agnese.

    «Esmu pārsteigta pati par sevi, taču viss redzētais un dzirdētais rosināja mani uzzināt visu par islāma tradīcijām. Tur nevar dzīvot atrauti no vietējo iedzīvotāju domāšanas un dzīvesveida, tas ir jāiepazīst. Līdz šim man par arābu sievietēm bija priekšstats, ka viņas savās abaijās brauc uz Milānu pirkt dārgu zīmolu somas, jo tas ir vienīgais uzskatāmais veids, kā izrādīt savu bagātību,» smej Zeltiņa.

    Raksts publicēts žurnālā Privātā Dzīve (Nr. 43, 2014)

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē