• Producente Aija Strazdiņa atvadās no sava lielā mīluļa

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    31. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Decembrī mūžībā devās viens no slavenākajiem un atraktīvākajiem suņiem galvaspilsētā – producentes Aijas Strazdiņas milzīgais mīlulis īru vilkusuns Alfons.

    «Ir skumji. Lieli suņi nedzīvo ilgi, bet pieci gadi tomēr ir ļoti maz. Noteikti varēja dzīvot ilgāk, taču vēzis, kas šīs šķirnes dzīvniekiem nav reta slimība, paņēma Alfonu,» PDz sacīja Aija.

    «Šodien ir tā pavisam nejaukā diena, kad es svēti ticu, ka man nekad vairs nebūs suns. Mīlestība, kas radusies no šķietama nekā, no tā, ka viens otram vienkārši un beznosacījumā bijām, šodien ir pakārusies gaisā,» neilgi pēc Alfona nāves sociālajos tīklos ierakstīja viņa. Aija atzīst – protams, tagad nevar pateikt, ka suņu viņas ģimenē nebūs nekad. «Vismaz šobrīd es noteikti tā domāju. Pārāk biju pieķērusies Alfonam, un ir ļoti smagi,» piebilda producente.

    Samierināties ar zaudējuma sāpēm ir grūti. «Bet šodien viss vēl lidinās apkārt pa māju un lēni soļo pa dārzu, apostot stūrus pie sētas un bulciņas, kas prātīgi (un bezcerīgi) noliktas galda vidū. Ja būtu kam – atdotu visas,» atvadoties no sava četrkājainā drauga, atzinās Aija. Viņa pastāstīja, ka pēc nāves Alfons tika kremēts.

    Lielais suns Aijas Strazdiņas un viņas toreizējā vīra Jumpravas mūziķa Aigara Grāvera ģimenē parādījās 2014. gadā. Tolaik Aija žurnālam Astes teica: «Atzīšos, ka no suņu šķirnēm neko daudz nesaprotu.  Ļoti, ļoti sen es uz ielas ieraudzīju īru vilkusuni, ko pastaigā bija izvedusi maza, mazītiņa dāmīte. Tas salikums mani fascinēja! Nemaz nezināju, kas tā par šķirni, bet man iekrita sirdī. Pēc tam vēl dažas reizes uzskrēju šiem suņiem virsū – uz ielas, vēl kaut kur.

    Pēcstudiju gados mēdzu braukt ciemos pie savas draudzenes, kas dzīvoja Prāgā. Reiz tur pamanīju tādu suni guļam automašīnas bagāžniekā. Viņš bija tik apburošs, ka skrēju viņam klāt un sāku glaudīt.»

    Suns pie vārda Alfons tika, jo konkrētā metiena mazuļiem bija jāliek vārds, kurš sākas ar burtu A. «Meklējām gan pēc vārda nozīmes, gan numeroloģijas, gan visādi citādi, līdz vienā brīdī, paskatoties uz suņa fotogrāfiju, es teicu – viņš izskatās kā tāds Alfons. It kā jau smieklīgi, tomēr tā sajūta, ka vārds ir īstais, nepameta. Tā arī palikām pie Alfona,» toreiz stāstīja Aija. Kopā ar Aigaru un bērniem pēc kucēna viņi bija devušies uz Vāciju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē