• Aktierim Ivaram Pugam atradusies vieta teātrī?

    Slavenības
    Gita Vīksne
    12. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ivars Puga
    Foto: F64
    Ivars Puga
    Pēc piecu gadu pārtraukuma pie īpašas lomas ticis bijušais Latvijas Nacionālā teātra štata aktieris Ivars Puga. Tas nozīmē, ka bijušais Saeimas deputāts atgriezīsies teātra štatā?

    Pirms pieciem gadiem, kļūstot par Saeimas deputātu, Ivars Puga no teātra aizgāja, bet pērn, nestartējot parlamenta vēlēšanās, izteica vēlmi atgriezties teātra štatā. Taču bijušais teātra direktors Jānis Vimba šādu iespēju nedeva. Puga šovasar, vaicāts, ko domā par teātra jauno vadītāju Māri Vītolu, atzina, ka viņu nepazīst. «Bet katrā ziņā skatos uz šo procesu pozitīvi. Šis cilvēks man šķiet labāks par to, kas bija iepriekš. Vimba aicināja mani atpakaļ teātrī. Un tad, kad bija jāturpina saruna, viņš izvēlējās piekopt strausa politiku. Es tikai kādā žurnālā izlasīju Vimbas paziņojumu, ka viņš mani teātrī atpakaļ negaidot, jo šobrīd pēc manis vajadzības neesot. Uzskatu, ka viņam to vispirms vajadzēja pateikt man. Es gaidīju tikai vienu telefona zvanu, kurā viņš man godīgi būtu pavēstījis: «Piedod, ir mainījušies apstākļi…» Bet tā nenotika,» pikts bija Puga.

    Tagad izskatās, ka savulaik tautā mīlētais aktieris varētu atgriezties Latvijas Nacionālajā teātrī. Viņa vārds atrodams Edmunda Freiberga režisētajā izrādē Heda Gablere. Atgriešanās. Ivars, vaicāts, vai gribētu atgriezties teātra štatā, PDz atbildēja: «Es negribu runāt formā kā būtu, ja būtu. Sapņošanai par to, kā būtu, nav nekāda svara.»

    Bijušais Saeimas deputāts šogad uzsācis pedagoga gaitas Rīgas Sanatorijas internātpamatskolā jeb Meža skolā.

    Latvijas Nacionālā teātra vadītājs Māris Vītols neslēp, ka teātrī esot vairākas brīvas aktieru štata vietas. «Tādas šobrīd ir septiņas. Tās gan rezervētas jaunajiem aktieriem, kuri šobrīd vēl mācās Latvijas Kultūras akadēmijas trešajā kursā pedagoga Elmāra Seņkova vadībā.» Uz tiešu jautājumu, vai nevēlētos, lai viņa vadītā teātra aktieru štatā atgriežas Puga, Vītols atbildēja: «Dzīvosim – redzēsim. Šī jau arī ir viena sadarbības veida forma, kurai Ivars ir atsaucies.

    Mēs dodam iespēju un esam pateicīgi, ka viņš tai ir piekritis.

    Viņam ir viena no atslēgas lomām šajā izrādē.» Gada izskaņā Puga būs redzams Latvijas Nacionālā teātra muzikālās izrādes Sudraba slidas atjaunotajā versijā, bet nākamā gada sākumā viņš spēlēs Intara Rešetina koncertuzvedumā Ziedonis un mīlestība.

    Vairāk lasi žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Anatolijs Danilāns 80 gados kļuvis par modeli: «Domāju, ka tas ir mans liktenis…»
    • Evika Siliņa atklāj premjeres dzīves sievišķīgās aizkulises
    • Ivaram Pugam beidzot atradusies vieta teātrī
    • Adrianai Miglānei frizūra par 600 eiro! Tas prasīja 11 stundas
    • Baiba Sipeniece-Gavare parāda, kas viņai somā
    Privātā Dzīve nr50/2023

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē