• VIDEO un FOTO: Kā uzcelt sniega māju?

    Darām kopā
    Santa.lv
    Santa.lv
    31. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Viens no ziemas priekiem, kas patiks gan lieliem, gan maziem — sniega mājas, sauktas arī par iglu, uzcelšana. Kā to pareizi darīt?

    Celšanas tehnoloģijas var būt vairākas. Sev piemērotāko var izvēlēties arī atkarībā no tā, cik lipīgs šobrīd ir sniegs. Ideālie laikapstākļi sniega mājas celšanai ir tad, kad gaisa temperatūra ir tuvu nullei, bet drīzumā gaidāma temperatūras pazemināšanās, jo tas sniega māju var izvelt, mazliet apsmidzināt ar ūdeni un, krītošā temperatūra to pamatīgi nostiprinās.

    1. Ja sniegs ir labi līpošs, sniega māju var uzvelt no sniega bumbām līdzīgi kā sniegavīru. Jumta pārsegšanai var izmantot dēļus, ko pārsegt ar mazākām sniega bumbām.

    2. Sniegu var samest lielā kaudzē, iespējami daudz to sablietēt un tas no vienas malas sākt veidot aliņu. Pēc šāda paša principa var veidot tuneli. Padarīt to drošāku var tad, ja jumtu un sienas no iekšpuses un ārpuses pārlej vai apsmidzina ar ūdeni un ļauj tam sasalt.
     

     

    3. Māju var celt no sniega ķieģeļiem, ko pirms tam no sniega izgatavo garenās kūkas formās. Līdzīgi kā smilšu kūku cepšana, tikai šo var saukt par sniega ķieģeļu cepšanu! Pēc tam no šiem sniega ķieģeļiem būvē māju.

     

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē