• TOP 3 spēles lietainām dienām

    Mammu blogi
    Sindija Meluškāne
    Sindija Meluškāne
    28. jūlijs, 2016
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Sindija Meluškāne
    Man patīk šī vasara. Ir gan saule un silts laiks, gan vasaras lietus gāzes, kuru laikā nav visu laiku jādomā par to, ka tagad varbūt vajadzētu iet ārā un baudīt saulīti, kuras mums ir salīdzinoši maz, bet bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem var lasīt grāmatu vai spēlēt spēles. Lūk, trīs iecienītākās spēles mūsu mājās. 
    Oligo. No pirmā acu uzmetiena sapratu, ka Oligo ir kaut kas līdzīgs Monopolam (man pašai bērnībā bija spēle Komercija:-)), bet vismaz pāris gadus šī spēle nostāvēja plauktā, jo man visu laiku bija slinkums iedziļināties spēles noteikumos un bažījos, vai mūsu bērniem tā nebūs par sarežģītu. Tas bija lieki. Spēles noteikumi ir gana vienkārši un spēlēt to var ikviens, kurš iemācījies lasīt. Turklāt lielākais ieguvums, ka salīdzinot arMonopolu vai Komerciju, jebkurš no dalībniekiem var uz laiku izstāties un jebkurā brīdī spēli atsākt, jo spēļu lauciņi nav piesaistīti konkrētam spēlētajam un viņa nopirktajiem īpašumiem un mājām. Arī šobrīd mums visiem spēles kastē stāv aploksnes ar mūsu iekrāto naudu un iegādātajiem īpašumiem, jebkurā brīdī varēsim to turpināt. Turklāt spēli var uzsākt vienkāršotā versijā, piemēram, mēs pirmās divas reizes kredītus neizmantojām, jo uzreiz nesapratām, kā to darīt, bet pakāpeniski sākām izmantot arī tos. 
     
    Scrubble. Arī šī spēle ir piemērota no vecuma, kad bērn prot lasīt. Un, lai arī visbiežāk galvenā sacensība parasti notiek starp mani un vīru, nereti nākas ļoti piepūlēties, lai nepaliktu zaudētājos bērniem. Vislētāk internetveikalos.
     
    4 rindā jeb modernās desas. Interesanta, ātri un vienkārši izspēlējama, ērta ņemšanai līdzi. NopērkamasTigershop veikalos. Cena: 2 eiro.
     
    Kad bērni bija mazāki, tad topā bija Hali Gali, Uno kārtis un ļoti patika Rotaļnīcā nopērkamais Melnais Pēteris, kas tumsā spīd. Vēl diezgan universāla spēle dažādiem vecumiem ir Alias, forša tieši ar to, ka atbilstoši bērna vai pieaugušā vecumam šo spēli var iegādāties dažādās tematikās un sarežģītības pakāpēs. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē