• Nenokavē! No 1. marta daudzās Latvijas skolās sāksies pirmklasnieku reģistrācija

    Skola
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vairākos pašvaldību portālos lasāma informācija par to, ka no pirmdienas, 1. marta sāksies pirmklasnieku reģistrācija, ko šogad teju visās skolās ir iespējams veikt arī attālināti.

    Rīgas skolā var reģistrēties caur Latvija.lv

    Atšķirībā no daudzām citām Latvijas pilsētām, Rīgā pirmklansieku reģistrācija notiek visu gadu un bērnu var pieteikt, sākot no brīža, kad viņš sasniedzis piecu gadu vecumu. Taču šī gada jaunu ms ir tas, ka bērnus var reģistrēt pirmajai klasei, ne tikai klātienē un, sūtot elektronisku pieteikumu, kas apstiprināts ar drošu elektronisko parakstu, bet arī Latvija.lv. Tāpat vecākus aicina vērst uzmanību, ka vairākām Rīgas skolām ir mainīts nosaukums. Proti, ir precizēti to nosaukumi iestāžu mikrorajonu attēlojumā, kas pieejams Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnē www.iksd.riga.lv sadaļā “Iestāžu katalogs”.

    Lai Iestādē klātienē reģistrētu informāciju par bērnu uzņemšanai 1.klasē, pirms iesnieguma aizpildīšanas bērna likumiskais pārstāvis uzrāda personu apliecinošu dokumentu un bērna dzimšanas apliecību vai personu apliecinošu dokumentu un nepieciešamības gadījumā bāriņtiesas lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi un/vai pilnvaru.

    Savukārt daudzās citās Latvijas pilsētās bērnu reģistrācija pirmajai klasei sāksies no pirmdienas 1. marta. Tā kā reģistrēšanas kārtībai var būt nozīme gadījumā, ja pieteikto bērnu skaits ir lielāks par vietu skaitu skolā, svarīgi ar pieteikšanu nekavēties! Turklāt tieši tāpat kā citus gadus bērnu ir iespējams reģistrēt arī vairākās izglītības iestādēs. 

    Pirmklasnieku reģistrācija Stopiņu novadā

    Bērnu pieteikšana uzņemšanai 2021./2022. mācību gada 1. klasē tiek organizēta no 1. marta līdz 31. maijam saskaņā ar Stopiņu novada domes 25.01.2017. saistošajiem noteikumiem Nr. 5/17 «Kārtība bērnu uzņemšanai pirmajā klasē Stopiņu novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs».

    • Bērnu mācībām Ulbrokas vidusskolā var pieteikt elektroniski (elektroniskais dokuments ir parakstīts ar drošu elektronisko parakstu saskaņā ar Ministru Kabineta 28.06.2005. noteikumu Nr. 473 prasībām) vai iepriekš saskaņojot personīgi skolas lietvedībā. Lai pieteiktu tikšanos un noformētu iesniegumu par uzņemšanu 1.klasē, lūdzam sazināties ar skolas lietvedību pa tālruni 25144588. Iesniegumi elektroniski pieejams šeit: http://www.ulbrokas-vsk.lv/lv/news/post/782
    • Stopiņu pamatskolā bērnus uzņemšanai 1. klasē tiek organizēta no 1. marta līdz 31. maijam,  pieteikumu pieņemšana notiek elektroniski, informācija pieejama šeit: http://www.stopinupamatskola.lv/
    • Bērnu pieteikšana uzņemšanai Upesleju sākumskolā 2021./2022. mācību gada 1. klasē tiek organizēta no 1. marta līdz 31. maijam, un bērnu pieteikšana uzņemšanai 2021./2022. mācību gada 2. – 4. klasē tiek organizēta no 2021. gada 1. marta līdz 31. augustam. Bērnu mācībām Upesleju sākumskolā var pieteikt elektroniski (elektroniskais dokuments ir parakstīts ar drošu elektronisko parakstu saskaņā ar Ministru Kabineta 28.06.2005. noteikumu Nr. 473 prasībām), nosūtot iesniegumu uz e-pastu: [email protected] vai, iepriekš vienojoties pa tālruni 26523700, Upesleju sākumskolas lietvedībā.

    Pirmklasnieku reģistrācijas kārtība Jelgavā

    Bērnu reģistrācija izglītības uzsākšanai 2021./2022. mācību gadā 1. klasē pilsētas izglītības iestādēs sāksies 1. martā pulksten 8. Reģistrēt bērnu varēs gan attālināti, iesniedzot pieteikumu elektroniski, gan klātienē. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un noteiktos drošības pasākumus, lai bērnu mācībām reģistrētu klātienē, tā likumiskajam pārstāvim izvēlētās skolas mājaslapā obligāti jāpiesaka iestādes apmeklējuma laiks iesnieguma reģistrēšanai. To var izdarīt jau no 15. februāra.

    Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza skaidro, ka 4. janvārī sākās bērnu reģistrēšana 1. klasē Jelgavas 4. vidusskolā pamatizglītības programmā ar mūzikas ievirzi, lai varētu novērtēt topošo pirmklasnieku muzikālās spējas. Pretendentu uzņemšana programmā ar mūzikas ievirzi notiks februārī, pamatojoties uz muzikālo spēju pārbaudes testa rezultātiem. Ja bērns netiks uzņemts šajā programmā, martā vecāki bērnu varēs reģistrēt citas pamatizglītības programmas apguvei vai nu 4. vidusskolā, vai citā pilsētas skolā.

    Pārējās pamatizglītības programmās Jelgavas 4. vidusskolā, Jelgavas 4. sākumskolā, Jelgavas Centra pamatskolā, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā, Jelgavas 5. vidusskolā un Jelgavas 6. vidusskolā pirmklasnieku reģistrācija sāksies 1. martā pulksten 8.

    Reģistrēt bērnu mācībām 1. klasē varēs gan klātienē, gan elektroniski. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, lai mazinātu Covid–19 izplatību, Izglītības pārvalde mudina topošo pirmklasnieku vecākus bērnus mācībām 1. klasē reģistrēt elektroniski, tādējādi samazinot kontaktēšanos ar citiem cilvēkiem. Iesniedzot iesniegumu elektroniski, bērna likumiskajam pārstāvim uz iestādes e–pasta adresi jānosūta iesniegums, parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu, aizgādnim jāpievieno arī aizgādību apliecinoša dokumenta kopija. Iestāde iesniedzēju vienas darba dienas laikā elektroniski informēs par elektroniski sūtītā iesnieguma saņemšanu un reģistrēšanu. Iesniegumi tiks reģistrēti hronoloģiskā secībā, ievērojot iesniegšanas datumu un laiku. Iesnieguma forma pieejama katras skolas mājaslapā.

    Gadījumā, ja likumiskais pārstāvis bērnu reģistrēt mācībām tomēr vēlas klātienē, viņam no 15. februāra izraudzītās skolas mājaslapā obligāti ir jāpiesakās apmeklējumam, izvēloties izglītības iestādes apmeklējumam piedāvāto laiku. Tikai norādītajā laikā bērna likumiskais pārstāvis drīkstēs doties uz skolu. Iesniegumu iesniedzot personīgi, jāuzrāda iesniedzēja personu apliecinošs dokuments, bērna dzimšanas apliecība vai personu apliecinošs dokuments, aizgādnim – arī aizgādību apliecinoša dokumenta kopija.

    Nākamajā mācību gadā 1. klasēs plānots uzņemt 700 skolēnu: Jelgavas 4. sākumskolā – 168, Jelgavas Centra pamatskolā, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā, Jelgavas 4. vidusskolā un 6. vidusskolā – pa 112 skolēniem, 5. vidusskolā – 84. Izglītības pārvalde vērš uzmanību, ka Jelgavas 6. vidusskolā 1. klasē uzņem bērnus gan pamatizglītības programmā ar latviešu mācībvalodu, gan pamatizglītības mazākumtautību programmā.

    Informāciju par reģistrāciju citās Latvijas pilsētās meklē sava novada mājaslapā!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē