• Krūts piens mazuļa ēdienkartē — jo ilgāk, jo labāk

    Mans Mazais
    Mans Mazais
    Mans Mazais
    13. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Jaunajām māmiņām bieži gadās dzirdēt labi zināmo izteicienu: «Krūts piens ir vislabākais.» Un gluži pamatoti, jo māte daba jums ir devusi barojošu un izdevīgu barības avotu, ko varat sniegt savam bērnam — krūts pienu.

    Krūts piens satur visas svarīgākās barības vielas un vitamīnus, kas bērnam būs nepieciešami viņa dzīves pirmajos sešos mēnešos. Tādēļ veselības speciālisti to novērtē ar piecām zvaigznēm. Turklāt krūts pienā ir daudz sastāvdaļu, kas var palīdzēt bērnam uzturēt veselību, piemēram, slimības apkarojošās antivielas, kas, kā pierādīts, aizsargā bērnu no saaukstēšanās, infekcijām un stiprina imūnsistēmu.

    Tāpat ir pierādīts, ka krūts pienam piemīt labvēlīga ilgtermiņa iedarbība, kas turpināsies arī tad, kad bērns būs pieaudzis.

    Tostarp tas samazina iespēju, ka varētu attīstīties otrā tipa diabēts, un novērš ar ķermeņa svaru saistītas problēmas, piemēram, aptaukošanos. Barošana ar krūti ir ļoti labvēlīga arī māmiņām. Pētījumos ir pierādīts, ka tā var pazemināt risku saslimt ar krūts un olnīcu vēzi, osteoporozi, sirds un asinsvadu slimībām un aptaukošanos. Un, jo ilgāk jūs barojat ar krūti, jo ilgāku aizsardzību tā piedāvā.

    Krūts piena atslaukšana

    Protams, var būt reizes, kad jūs nevarēsiet barot bērnu ar krūti. Tad jūs vienmēr varat atslaukt krūts pienu un paēdināt bērnu no pudelītes. Piena atslaukšana nodrošina, ka bērns saņems visas krūts piena priekšrocības, un sniedz lielāku brīvību un elastīgākas plānošanas iespējas.

    Daudzas māmiņas uzskata, ka piena atslaukšana atvieglo viņu atgriešanos darbā vai ļauj izmantot brīvo laiku.

    Tāpat tas nozīmē, ka jūsu partneris var parūpēties par dažām ēdienreizēm, it īpaši, ja tās ir nakts vidū, un jūs varat atļauties veltīt laiku miegam.
    Piena atslaukšana ir ļoti vienkārša; jums vajadzīgs tikai piena sūknis un nedaudz prakses. Jūs pati varat izlemt, vai izvēlēties rokas vai elektrisko piena sūkni, tomēr, ja domājat bieži atslaukt pienu, varētu būt vērts izvēlēties elektrisko sūkni.

    Jo mierīgāka būsi, jo brīvāk plūdīs krūts piens

    Tā kā vienā reizē piena atslaukšana var ilgt līdz pat 30 minūtēm, ieteicams izvēlēties piena sūkni, kas ļauj sēdēt taisni, justies ērti un nodrošina iespēju atslaukt vairāk krūts piena.

    Ja plānojat pāriet no barošanas ar krūti uz ēdināšanu no pudelītes, vislabāk izvēlēties pudelītes, kam ir dabīgas krūtsgala formas knupīši. Tie bērnam atvieglos knupīša satveršanu. Visbeidzot, krūts piens nodrošina bērnam vislabāko dzīves sākumu, un barošanas ar krūti un ēdināšanas no pudelītes apvienošana ir ideāls priekšnoteikums ilgākai sekmīgai bērna barošanai ar krūti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē