• Kā saņemt bezmaksas palīdzību pusaudžiem ar mentālās veselības grūtībām?

    Pusaudzis
    Ērika Bērziņa
    Ērika Bērziņa
    24. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    «Šis pandēmijas laiks ir grūts un sarežģīts ne tikai pusaudžiem, bet arī viņu vecākiem, tāpēc komandā iesaistām dažādus speciālistus, kas sniedz atbalstu arī vecākiem,» saka klīniskais psihologs Emīls Ūdris, Pusaudžu resursu centra programmu virsvadītājs.

    Pateicoties valsts piešķirtajam finansējumam, kā arī ziedotāju atbalstam, šobrīd Pusaudžu resursu centrā Rīgā un Liepājā ik dienu bezmaksas palīdzību saņem vairāk nekā 135 pusaudži. Salīdzinājumā ar pagājušā gada janvāri un februāri pieprasījums pēc palīdzības ir audzis aptuveni par 20%. Tādēļ Pusaudžu resursu centrs šobrīd ne tikai sniedz profesionālu atbalstu valsts apmaksāto programmu ietvaros, bet arī izveidojis jaunas atbalsta iespējas, lai pusaudži un viņu vecāki varētu saņemt tūlītēju palīdzību un informāciju. «Gandrīz 55% vecāku vērtē, ka jauniešu situācija pēc pakalpojuma saņemšanas ir ievērojami uzlabojusies,» saka Emīls Ūdris.

    Kā var palīdzēt Pusaudžu resursu centrs?

    • Lai vērstos pēc palīdzības, sazinieties ar Pusaudžu resursu centru pa tālruni +371 29164747 vai e-pastu [email protected].
    • Ja nepieciešama tūlītēja speciālista konsultācija, zvaniet uz Pusaudžu resursu centra konsultatīvo tālruni +371 25737363, kas strādā katru darbdienu plkst. 12.00–16.00.
    • Pusaudžu resursu centra speciālistu sagatavoti materiāli par pusaudžu mentālās veselības grūtībām (gan drukāti, gan videoformātā) ir pieejami mājaslapā www.pusaudzim.lv, sadaļā Atbalsta materiāli.
    • Informatīvi materiāli – Depresija un pusaudži: materiāli vecākiem un aprūpētājiem, Paškaitējums, Suicidāls paškaitējums u. c. – var palīdzēt labāk izprast esošo situāciju, kā arī iedrošināt vērsties pēc profesionālas palīdzības. Visi materiāli ir pieejami bez maksas, un tos var lejuplādēt: https://pusaudzim.lv/lejupladejami-atbalsta-materiali/.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē