• dienas režīms palīdz bēbītim?

    Mans Mazais
    Edīte Valtere
    16. augusts, 2012
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Ja mazulis dzīvo pēc konkrēta dienas režīma, tad vecāki var plānot savu laiku, zinot, ka bērns katru dienu diendusu guļ vienā un tajā pašā laikā vai vakarā dodas pie miera, piemēram, pulksten deviņos, tajā laikā var paveikt mājas darbus vai vienkārši atpūsties. Dienas kārtība mobilizē bērnu, tāpēc vecākiem, iespējams, izpaliks cīniņš ar vienu otru niķi. Bet kā dienas režīms palīdz pašam bēbītim?
    • Ja dienai ir noteikts ritms, tam pieskaņojas arī bērna organisms. Piemēram, mazajam ir vieglāk iemigt, ja iet gulēt vienā un tajā pašā laikā, vienos un tajos pašos apstākļos. Arī gremošanas sistēma ir sagatavota, ja mazulis ēd ik pēc noteikta laika.
    • Pasargā mazuli no spēku izsīkuma, jo atpūta un miegs ir vienā un tajā pašā laikā. Divu līdz sešu mēnešu vecumā bērnam sāk veidoties noteikts gulēšanas un diendusas režīms.
    • Sniedz drošības sajūtu. Katru dienu mazais uzzina par pasauli daudz jauna. Tas var būt ne tikai interesanti, bet arī biedējoši. Ja kaut daži notikumi dienā ir vieni un tie paši, turklāt aptuveni vienos un tajos pašos laikos, tas var palīdzēt mazulim justies droši.
    • Precīzs bērna dienas režīms un atkārtotās darbības ēdienreižu, mazgāšanās un gulētiešanas laikā, piemēram, ikvakara buča pirms miega, dod bērnam pastāvības izjūtu un nomierina.
    • Mazina šķiršanās bēdas. Piemēram, ja mazulis zina – katru dienu noteiktā laikā viņš dodas pie auklītes un noteiktā laikā mamma vai tētis nāks pakaļ, bērns tik ļoti neraizēsies par vecāku aiziešanu.
    • Bēbītis mācās atkārtojot. Pateicoties dienas kārtībai, viņš darīs noteiktas lietas noteiktā laikā, un tas palīdzēs viņam apgūt daudz jauna. Ja bērns jau no pirmajiem dzīves mēnešiem būs pieradis pie dienas režīma, vēlāk viņam būs vieglāk pierast pie dienas ritma, kāds būs dārziņā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē