• Kā atvadīties no grūtniecības izveidotajām strijām?

    Laimīgai mammai
    Indra Ozoliņa
    23. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Strijas var atrast uz jebkuras sievietes ķermeņa – vai tas ir uz gurniem, kājām vai vēdera. Tās liecina par to, ka audi zem ādas dažādu iemeslu dēļ ir plīsuši, atstājot mazas svītriņas ādā.

    Jautā lasītāja: Man par piemiņu no dzemdībām, kas bija pirms pieciem gadiem, uz vēdera ir palikušas strijas. Draudzene teic, ka no tik vecām strijām var atbrīvoties tikai ar plastisko operāciju. Vai patiešām nav nekādu citu iespēju?

    Atbild ādas ārste Sandra Vizule, dermatoloģe, kosmetoloģe Veselības centra 4 Estētiskās medicīnas klīnikā 4.dimensija:

    Strija ir audu plīsums, kas ar laiku pārveidojas par atrofisku rētu. Man jūs diemžēl jāapbēdina, jo rētas pilnībā likvidēt praktiski nav iespējams. Taču vienlaikus ir arī laba ziņa – strijas var padarīt šaurākas, gludākas un mazāk redzamas, arī tad, ja tās izveidojušās pirms vairākiem gadiem.

    Tomēr visefektīvāk tās iespējams mazināt pirmajos trijos mēnešos pēc dzemdībām, kamēr tajās nav ieauguši saistaudi.

    Vajag uzreiz sākt ik dienu  masēt ādu ar riņķveida kustībām, bet pēc tam uzklāt pretstriju krēmu, kas uzlabos audu elastību un palīdzēs ādai savilkties. Var izmantot dažādas aparātmetodes, kas veicina kolagēna veidošanos un stiprina saistaudus. Piemēram, palīdzēs IPL jeb intensīvi pulsējošās gaismas terapija, frakcionētās radiofrekvences procedūras un vakuummasāža.

    Ja plānosiet vēl kādu bērniņu, iesaku ievērot profilaksi jau no grūtniecības sākuma. Svarīgi kontrolēt, lai svars nepārsniegtu normas robežas.Jo tas būs lielāks, jo āda vairāk iestiepsies un var plīst.

    Gaidību laikā uz vēdera un gurniem vajag uzsmērēt dabisku eļļu saturošus, ādu mīkstinošus līdzekļus, kuros nav smaržvielu un konservantu. Iespējams, tad strijas neizveidosies.   

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē