• Interesanti! Kāpēc grūtnieces tik daudz runā?

    Grūtniecība
    Zane Blanka
    Zane Blanka
    21. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Grūtniecības laikā sievietei biežāk nekā citkārt gribas runāt par savām emocijām. Vīrieša spēja uzklausīt un, pats galvenais, sadzirdēt, ko viņa mīļotā sieviete stāsta, – tas ir milzīgs emocionālais atbalsts, ko partneris var sniegt. Konsultē psihoterapeits Sandis Kristers Dūšelis.
    Lai dzemdībās sieviete justos droši, svarīgi, ka drošības izjūta viņai bijusi arī pirms tam. Kad sieviete runā par savām emocijām, viņa visbiežāk negaida risinājumus savām problēmām, bet tikai izjūtu, ka vīrietis patiešām iedziļinās, kas notiek viņas jūtu pasaulē.
     
    Ja vīrietis brīdī, kad mīļotā runā par kaut ko sev svarīgu, ir aizdomājies par darbu vai ko citu, būtu labi pacensties šīs domas atlikt malā.
     
    Lai arī sievietes runas plūdi var šķist bezjēdzīga muldēšana, viņai ir svarīgi izrunāties. Ja sieviete visu grūtniecības laiku jutīsies sadzirdēta, tas viņai var palīdzēt dzemdībās. Jo cilvēks, kurš jūtas emocionāli atbalstīts, var paveikt ļoti daudz.
     
    Arī vīrietim būtu labāk stāstīt sievietei par savām bailēm un šaubām, kuras viņš piedzīvo grūtniecības laikā, kas viņu satrauc, domājot par dzemdībām. Ja šīs emocijas gaidīšanas laikā būs sakrājušās, dzemdībās viņš nespēs patiesi emocionāli atbalstīt, jo pats ilgosies pēc emocionāla atbalsta.
     
    Tāpēc ļoti svarīgi ir abiem izrunāties par dzemdībām un uzzināt iespējami daudz, lai neapjuktu.
     
    Vārdu salikumu «emocionālais atbalsts» sievietes lieto ļoti bieži, un viņām ir pilnīgi skaidrs, ko tas nozīmē. Taču vīriešiem nereti tas šķiet mistisks, nesaprotams jēdziens. Bez rīcības vīrietim ir grūti tikt galā ar emocionālo sasprindzinājumu, tāpēc praktiska darbošanās viņam šķiet daudz saprotamāks veids, kā atrisināt problēmas.
     
    Satraukuma pilnā brīdī vīrietis vēlas piedāvāt mērķtiecīgu risinājumu. Uzreiz. Bet ir tādi brīži, kad to izdarīt nav vienkārši. Tāds brīdis ir arī dzemdības, kad sieviete īpaši vēlas saņemt emocionālo atbalstu.
     
    Ir dažādi veidi, kā vīrietis dzemdību laikā sievietei var palīdzēt fiziski, un to patiešām vajadzētu darīt, arī tamdēļ, ka jo vairāk vīrietis iesaistās dzemdību procesā, jo stabilāk un drošāk viņš pats jūtas. Līdz ar to drošāk jūtas arī sieviete.
     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē