• Emociju eksplozija grūtniecības laikā

    Grūtniecība
    Ērika Bērziņa
    Ērika Bērziņa
    1. jūlijs, 2013
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kāda grūtniecību atceras kā skaistāko laiku savā dzīvē, bet cita ir jutusies kā emociju vulkāns, kurš ik mirkli var eksplodēt. Kādēļ emocijas gaidīšanas laikā mēdz būt tik dažādas?

    Pirmajā grūtniecības trimestrī

    Līdz ar pozitīvām emocijām un prieku par gaidāmo mazuli var uznākt arī bažas, bailes, var būt fizisks diskomforts. «Pirmajā trimestrī, kamēr bērniņš iedzīvojas mammas puncī, mazulim vajadzīgs ļoti liels miers. Arī par to parūpējas hormoni. Mamma sajūt nogurumu, grib vairāk gulēt, viņai vajadzīga atpūta – daba vienkārši noliek sievieti pie vietas. Un tad mammas bieži vien no daudziem darbiem atsakās un pareizi vien dara,» saka dūla Līga Giniborga.


    Otrajā grūtniecības trimestrī

    Topošajai māmiņai visbiežāk ir liels enerģijas pieplūdums, viņa jūt sevī lielu radošumu, vēlmi darboties. «Arī ar dažādām radošām un mākslinieciskām nodarbēm, rokdarbiem, zīmēšanu, mūziku sieviete var nonākt pie sevis. Tajā pašā laikā viņa arī gaidāmajam bērniņam nodod daudz informācijas – par to, kas dzīvē ir skaists, ka arī ārpus punča ir daudz skaistu lietu, ar kurām mammai patīk nodarboties. Ar mākslas un kustību terapijas palīdzību var arī mazināt satraukumu, bailes, rūpes, darbojoties sieviete pati spēj atrast atbildes un atklāt savu radošo potenciālu. Tādēļ vajag ļauties šim radošumam.»


    Trešajā grūtniecības trimestrī

    Sieviete atkal ieiet miera fāzē, arvien vairāk pietuvojoties dzemdību pasaulei. «Topošajai māmiņai fiziski kļūst arvien grūtāk, tādēļ nepieciešams mierīgāks dienas režīms. Apkārtējie bieži vien pamana, ka sieviete domās it kā ir kaut kur citur – tā viņa pamazām iepeld dzemdību pasaulē. Un viņai tur arī ir jābūt. Pamazām mazinās arī bailes un trauksme, sieviete beidzot ir pieņēmusi to, ka dzemdēs (vienalga, vai tas būs pirmais vai ceturtais mazulis), un arī pati ir gatava piedzimt par mammu.»

     

    1 komentārs

    Lincho
    Ar tām emocijām var būt tik dažādi. Pirmajā grūtniecībā biju tik harmoniska un ar dzīvi apmierināta visus deviņus mēnešus, tagad, otrajā grūtniecībā, bieži raudu bez jebkāda iemesla. Apzinos, ka viss ir labi un viss ir skaisti, bet asaras brīžiem birst kā pupas. Un es arī neturu sevī, ļaujos! :D Vienkārši interesanti salīdzināt!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē