• Labas idejas Halovīnu svinēšanai

    Svētki
    Mans Mazais
    Mans Mazais
    29. oktobris, 2014
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tuvojoties Halovīna svētkiem, piedāvājam bērnudārza CreaKids vadītājas Dainas Kājiņas idejas kopīgai laika pavadīšanai ar bērniem šajos svētkos.

    Adamsu ģimenes cienīgs mājas noformējums

    Kas slēpjas zem maskas?

    • Bērni parasti ar sajūsmu veido maskas un tērpus. Kopā ar mazajām jaunkundzēm no oranža un zaļa tilla pagatavojiet auduma „ķirbīšus”, ar kuriem iespējams dekorēt gan istabas, gan savu tērpu, piespraužot vai piešujot rotājumus pie auduma.

    • Savukārt mazie jaunskungi būs sajūsmā par mūmijas tērpu, ko viegli un ērti var pagatavot no balta tualetes papīra. Sniedz ierosmi, taču ļauj bērnam veidot tērpu pašam. Palīdzi vien tad, ja viņš pats lūdz.

    • Kad tērps un maska gatava, aicini bērnu iejusties tēlā. Kā šis tēls runā, ko tas dara, kā kustas? Varat spēlēt arī „Mēmo šovu”. Sarakstiet uz lapiņām vārdus, kas saistās ar Halovīniem (piemēram, spoks, ķirbis, ragana, sikspārnis). Lomu spēles palīdz attīstīt bērna radošo domāšanu un attīsta valodu.

    Spokainas, gardas un veselīgas uzkodas

    • Lai arī lielai daļai vecāku Halovīni, iespējams, saistās ar saldumiem un neveselīgiem našķiem, pastāv alternatīvas. Halovīni ir svētki, kad pieradināt bērnu pie pareiza uztura, piemēram, iekļaujot ēdienkartē ķirbju biezputru, zupu un veselīgus našķus.

    • Pagatavojiet no banāniem „spociņus” – sagrieziet nomizotus augļus uz pusēm un ar šokolādes mērci uzzīmējiet uz tiem spocīgas „sejiņas”.

    • Rotājiet notīrītus mandarīnus ar kivi gabaliņiem, veidojot „ķirbīšus”.

    • Dekorējiet glāzes ar pašdarinātiem Halovīnu rotājumiem un limonādes vietā dzeriet svaigi spiestu burkānu vai apelsīnu sulu. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē