• Kā ierīkot telpu sev, saviem hobijiem un atpūtai?

    Māja
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    19. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Tā ir tieši viena telpa, kurā būt vienam ar sevi. Meditācijai, vingrošanai, rokdarbiem, kokdarbiem, grāmatas lasīšanai, nekā nedarīšanai.

    Nojume. Ēkai, kuras sākotnējā forma radusies no labi pazīstamās dārza mājiņas – telpas, kur glabājas dārza piederumi un instrumenti –, var piešķirt dubultu un pat trīskāršu funkciju – tā var kalpot arī kā mājas birojs un namiņš viesu izguldīšanai. Bet pašos pamatos tā ir vieta, kur sieviete var baudīt savu brīvību, prom no ikdienas rūpēm, prasībām, ģimenes trokšņainās dunas. Lasīt, rakstīt, gleznot, nodoties hobijiem vai vienkārši iegūt klusumu un tik ļoti kāroto vienatni ikdienas skrējienā. Un, galu galā, namiņš reizi par reizei var būt arī vieta mazai ballītei draugu lokā, tāpēc skaistu glāžu komplekts un varbūt pat mazais ledusskapis tur arī nebūs lieks. Svarīgi saprast un nodefinēt namiņa mērķi, lai ierobežotajai telpai rastu optimālu plānojumu un dizainu. Šādu dārza namiņu īpašu var padarīt lietas un priekšmeti, kas atrasti krāmu tirdziņos, lietotu mēbeļu un aksesuāru veikalos, – tā ir iespēja radoši izpausties tikai un vienīgi pēc saviem noteikumiem. Mūsu platuma grādos gan uzreiz jādomā par namiņa apsildi ziemā, bet varbūt pietiek ar iespēju baudīt šo ekstru kaut tikai gada siltākajos mēnešos? Šāds patvērums var tapt arī šķūnī vai garāžā pie mājas, kā arī to var uzbūvēt no nulles – internetā pieejamas neskaitāmas pamācības un iegādājami pat starta komplekti šim mērķim.

    Garāža. Arī vīrieša dvēselei nepieciešama vieta, kur patverties. Agrāk nekas nespēja aizvietot garāžu. Kā ir tagad? Garāža svētnīcas vietu nezaudē, bet arvien biežāk tās vietā nāk šķūnis vai darbnīca – speciāla vieta, kur atgūt spēku un dzīvesprieku, radot kaut ko no koka paša rokām! Tā mēs to līdzsvaru dzīvē meklējam.

    Meditācijas istaba – istaba 100% relaksācijai, prāta iztukšošanai, meditācijai u. tml. Tās interjera viens no galvenajiem priekšnoteikumiem – mazāk ir vairāk. Patiesībā tā ir gandrīz tukša telpa – bez mēbelēm un sienu dekoriem. Maksimālais minimums, kam te rodama vieta, ir skaņas iekārta, matracītis un pāris spilvenu. Lai gan neviens nav liedzis paša radītajā telpā ienest to, kas ļauj justies harmonijā… Galvenais – lai mājinieki zina un ievēro – netraucēt!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē