• Gaidāms stiprs lietus – izsludināts dzeltenais brīdinājums!

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Maijs bijis netipiski vēss un mitrs – vidējā gaisa temperatūra bija 1,5 °C zem normas un kopējais nokrišņu daudzums par 30 % pārsniedza normu. Meteorologi prognozē, ka arī jūnija sākums būs nokrišņiem bagāts.

    Trešdien laiks būs mākoņains un ja dienas pirmajā pusē vietām līs, tad sākot ar pēcpusdienu Latviju no dienvidiem šķērsos plaša nokrišņu zona – daudzviet gaidāms ilgstošs lietus, vietām stiprs, iespējams pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, negaisa laikā tas būs brāzmains. Gaiss iesils līdz +18…+22°, Kurzemē +13…+18°. Rīgā diena būs mākoņaina, sākot ar pēcpusdienu ilgstoši līs, iespējams pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, negaisa laikā tas būs brāzmains. Gaisa temperatūra būs ap +20°.

    Ceturtdien pakāpeniski pastiprināsies ciklona malas ietekme, bet jau atkal naktī uz piektdienu Latviju šķērsos neliela ciklona centrs. Ceturtdien ir gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, bet piektdien mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies. Abās dienās daudzviet būs lietus, naktī uz piektdienu ciklona centra dēļ tas būs stiprs, vislielākais nokrišņu daudzums tiek prognozēts valsts austrumu daļā. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Naktī termometra stabiņš noslīdēs +6…+11°, bet dienā pakāpsies +12…+18°, ceturtdien vietām centrālajos un austrumu rajonos tas pat varētu sasniegt +20° atzīmi.

    Meteorologi arī apkopojuši datus un secinājuši, ka pavasara pēdējais mēnesis bijis netipiski vēss un mitrs.

    Maija vidējā gaisa temperatūra bija +9,9 °C, kas ir 1,5 °C zem normas. Šogad pirmie +20 °C tika novēroti neierasti vēlu – 11. maijā, apkopojot datus par pēdējiem 60 gadiem, tika secināts, ka šī gada pirmie +20 °C ir trešie vēlākie. Maksimālā gaisa temperatūra +23,3 °C tika novērota 25. maijā Daugavpilī, bet minimālā gaisa temperatūra –4,6 °C tika novērota 4. maijā Stendē, kas ir jauns Stendes 4. maija minimālās gaisa temperatūras rekords.

    Kopējais nokrišņu daudzums maijā bija 65,5 mm, kas par 30 % pārsniedz normu. Visvairāk nolija Zosēnos, tur tika fiksēti 134,7 mm nokrišņu, taču ne visā Latvijā bija tik mitrs – Liepājā mēneša laikā tika novēroti 26,5 mm nokrišņu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē