• FOTO: Eņģeļtaures pavairošana ar spraudeņiem

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    6. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ja vēlies izaudzēt jaunu eņģeļtauri vai padalīties ar citiem, rudens ir īstais brīdis veidot spraudeņus eņģeļtauru pavairošanai. Pieredzē dalās Uldis Lemhens, audzē apmēram 40 eņģeļtauru.
     

    Soli pa solim

    • No nogrieztajiem zariem izvēlies tos, kas jau sākuši pārkoksnēties, pilnībā tos atlapo un sagriez apmēram 20 cm garos gabaliņos.
    • Spraudenīšus ieliec trauciņā ar ūdeni apmēram 5 cm dziļumā, novieto gaišā vietā istabas temperatūrā un gaidi, kad parādīsies sakņu aizmetnīši. Tikai nesajauc jaunā spraudeņa galus jeb augšanas virzienu! Kājām gaisā ūdenī ielikts spraudenis pat nedomās apsakņoties.
    • Svarīgi sekot, lai trauciņā vienmēr būtu tīrs ūdens. Respektīvi, ja ūdens saduļķojas, tas liecina, ka tur notiek nevēlami procesi un visdrīzāk kāds no spraudeņiem sācis pūt. Vēlams, lai ūdens būtu tikai jāpapildina, nevis jāmaina.
    • Kad apmēram pēc nedēļas vai divām parādīsies sakņu aizmetnīši, jauno spraudenīti jau var pārvietot uz podiņu ar kūdras substrātu. 
    • Reizēm jaunajiem spraudenīšiem, vēl atrodoties apsakņošanās trauciņā, izaug diezgan varenas lapas un pat ziedpumpuri. Uz nekādu lielo ziedēšanu gan šajā gadījumā nevajag sacerēties, bet ir bijuši gadījumi, kad spraudenītis uzzied pat vēl lāgā neapsakņojies.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē