• Drāma atrisinājusies! Šova «Saimnieks meklē sievu» pāris gatavojas īstām kāzām

    Attiecības
    Gita Vīksne
    30. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Selīna Ķevere un Krišjānis Kalniņš.
    Foto: no privātā arhīva
    Selīna Ķevere un Krišjānis Kalniņš.
    «Tas vairs nav šovs, viss ir pa īstam – mēs svinam mīlestību,» teic «Saimnieks meklē sievu» dalībniece Selīna Ķevere, kas jau nākamgad svinēs kāzas ar šovā noskatīto saimnieku Krišjāni Kalniņu. Turklāt jauniete laulāsies ne jau ar to puisi, kurš šovā viņu lenca un aicināja ceļojumā.

    Krišjāņa stāsts:

    Visa ģimene strādā Norvēģijā

    «Esmu no Cēsu puses, Amatas, kur atrodas manu vecāku īpašums,» žurnālam «Privātā Dzīve» atklāj iepazīšanās šova Saimnieks meklē sievu saimnieks Krišjānis Kalniņš. «Jau vairākus gadus skatījos šo šovu, tas man patika, un gribēju pieteikties arī pats. No tā atturēja doma: «Kas tad nu es par saimnieku?» Ikdienā neesmu ne zemnieks, ne lopkopis. Pieskatu ģimenes māju, jo gan vecāki, gan divi jaunākie brāļi dzīvo un strādā Norvēģijā. Arī pats tur esmu nostrādājis septiņus gadus – transporta un loģistikas jomā, taču vairāk to negribu. Šobrīd darbojos tūrisma biznesā un savus darbus varu koordinēt attālināti no jebkuras pasaules malas. Ziemas pavadu intensīvi strādājot, lai vasaru varētu veltīt izbraucieniem ar motociklu,» stāsta Krišjānis.

    Viņu šovam pieteica māsīca. «Kad man zvanīja šova veidotāji, viņiem uzreiz pateicu, ka sievu nemeklēju. Uzskatu sevi par otru iekārojamāko vecpuisi Latvijā – uzreiz aiz motokluba Vēja brāļu ordenis dibinātāja Frīda,» smej Krišjānis. Atminoties šovu, viņš stāsta, ka augustā pie viņa Amatā uz trīs dienām ieradās trīs meitenes. Filmēšanas dienas bija stresainas, ieilga līdz vēlai naktij. Notika naksnīgas pasēdēšanas ar vīna iedzeršanu, tad sekoja vien dažu stundu miegs, un jau no agra rīta atkal bija nākamā intensīvā filmēšana. Kad viņš šovā izvēlējies Justīni, nevienu brīdi nav domājis par kāzām ar viņu. «Pat par kopdzīvi ne. Mums bija jautri, čilojām, smējāmies, taču šova pēdējā dienā sākās kašķi. Man šķitas – ja mēs, divi tikko iepazinušies cilvēki, kasāmies par sīkumiem, kas gan būs tālāk,» teic Krišjānis.

    Pirmais randiņš ilgst četras dienas

    Viņam ar Justīni bija jādodas ceļojumā uz Gruziju, bet Selīnai ar Jāni – uz Prāgu. «Šovs jau bija nofilmēts, un gaidāmi bija vairs tikai pāru ceļojumi, kad mēs ar Justīni atkal sastrīdējāmies. Sešos no rīta pēc izdzertas viskija pudeles es Instagram pamanīju Selīnu. Viņas vārdam klāt bija divi k burti, kas sakrīt ar maniem iniciāļiem, tādēļ uzrakstīju viņai jautājumu – ko nozīmē tie burti? Vārds pa vārdam, un izvērtās diennakti gara sarakste, kas beigās vainagojās ar kopēju randiņu Lubānā… uz četrām dienām.

    Satikšanās ar Selīnu man pilnībā norāva jumtu. Man tā nekad vēl nebija bijis.

    Visvairāk man patika, ka to pašu jutu arī no Selīnas. Mēs pievelkamies viens pie otra, un abi kūstam no tā, cik ļoti labi ir. Nezinu, kā to izskaidrot, sauciet to par mīlestību vai ķīmiju! Paldies Justīnei, jo tad, ja mēs nebūtu sastrīdējušies, es varbūt nekad nebūtu uzrakstījis Selīnai,» tagad spriež Krišjānis.

    Selīna Ķevere un Krišjānis Kalniņš.
    Selīna Ķevere un Krišjānis Kalniņš.

    Izredzētās roku prasa tēvam

    Pirms Selīnas došanās uz Prāgu Krišjānis paguvis doties ar viņu vēl vienā slepenā randiņā. «Satikāmies pie manis Amatā, sarunājām, ka nevienam par mūsu attiecībām neteiksim. Aizbrauksim katrs savos ceļojumos un pēc tam sāksim visu no baltas lapas,» atminas Krišjānis. Kad Selīna devās uz Čehiju, Krišjānis bija iecerējis kopā ar motokluba Vēja brāļu ordenis dalībniekiem braukt uz Spāniju ar močiem. «Mums ar Justīni ceļojums uz Gruziju bija vēl priekšā. Kad devos ceļā uz Spāniju, sapratu, ka man besī doma par to, ka Selīna brauc ceļojumā ar Jāni. Es negribēju to pieļaut, jo šķita nepieņemami, ja Selīna ar Jāni gulētu vienā gultā. Sazvanījos ar šova filmētājiem un jautāju: «Ko man tagad darīt?» Viņi iedrošināja: «Brauc un abus izšķir!» Vienā brīdī Frīdim paziņoju, ka rauju moci riņķī un braucu uz Prāgu. Viņš paziņoja, ka pievienosies man, un tā mēs traucāmies pāri visai Eiropai pie Selīnas. Divās dienās nobraucām gandrīz 2000 kilometru. Ceļā sapratu, ka esmu gatavs Selīnu arī bildināt,» atminas Krišjānis un atzīst, ka paspējis pa ceļam pat izprasīt no Selīnas tēva atļauju bildināt. «Mums ir maza gadu starpība – viņam ir 42, man 36. Man ar viņu ir riktīgi labs kontakts, esam čomi, kas kopa var gan nopietni parunāt, gan parēkt,» pavēsta Krišjānis.

    Mūk pat uz Taizemi

    Pēc šova sērijas, kurā redzams, ka Krišjānis bildinu Selīnu, daudzi viņam pārmetuši, ka viņš Jāni nolicis nepatīkamā situācijā. «Nabaga Jānītis! Pēc tam, kad Selīna trīs dienas bija pavadījusi pie viņa Matkulē, Jānis viņai bija uzrakstījis vien pāris reižu. Ja viņam Selīna tā patika, tad kāpēc neizrādīja?» spriež Krišjānis. Pēc Selīnas bildinājuma viņš Jānim uzsaucis alu. «Pēc tam uzsēdināju Selīnu uz moča, un devāmies 10 dienu ceļojumā pa Eiropu,» tā Krišjānis.

    Tā kā ar šovu noslēgtie līgumi liedza mīlniekiem bez soda sankcijām izrādīt, ka ir pāris, divus mēnešus viņi bija spiesti slēpt savu romantiku un slapstīties. «Satikāmies pa kluso, braucām viens pie otra. Pāris reižu gan uzrāvāmies. Aizgājām uz kino, kāds mūs bija pamanījis un sāka tenkot dieviešu forumā. Kopā ar Selīnu braukājām arī uz moču pasākumiem, Selīnai galvā visu laiku bija ķivere ar tonēto stiklu. Lai varētu izbaudīt viens otra sabiedrību, uz trīs nedēļām devāmies arī romantiskā ceļojumā uz Taizemi, lai mūs neviens nepamana. Tik pēc atgriešanās bildinājums bija parādīts, un mēs beidzot varējām neslēpties. Tā arī tagad staigājam, sadevušies rokās,» atklāj Krišjānis.

    Šovs dzīvi sagriezis kājām gaisā

    Viņš lēš, ka ar citām 21 gadu vecām meitenēm viņam kopā neštimētu. «Ar Selīnu viss ir citādi – viņai ir veca, man ļoti radnieciska dvēsele. Man patīk, ka viņa ir vienkārša meitene no laukiem, kurai viss ar galvu kārtībā. Viņa ir patstāvīga un atbildīga, uztur ne tikai sevi, bet arī meitu. Man patīk arī tas, ka viņai uzreiz nenormāli iepatikās moči,» teic Krišjānis. «Selīnas ome man jau ir uzadījusi vairākus pārus siltu zeķu. Esam jau runājuši arī par bērniem. Dažiem labiem maniem klasesbiedriem ir jau 18 gadus veci bērni, kamēr man tādu vēl nav. Iespējams, savu lomu ir nospēlējis mans dzīvesveids. Ziemā no rīta līdz vakaram biju ieracies darbos, bet vasaras pavadīju izbraucienos ar motociklu, kuros meitenes nekad līdzi neņēmu. Ik pa brīdim, protams, gāju uz randiņiem, taču man patika brīvība. Es vienmēr biju tas, kas attiecībās vai nu visu sačakarēja, vai norāva stopkrānu. Pirms iepazīšanās ar Selīnu nekad nebiju nevienai meitenei pat īsti atzinies mīlestībā. Arī mana ilgākā kopdzīve līdz šim bija aptuveni vienu mēnesi. Laikam vienkārši vajag satikt pareizo cilvēku, lai viss notiktu. Šovs manu dzīvi ir sagriezis kājām gaisā tik ļoti forši, ka brīžiem tam pats nespēju noticēt. Ja pirms gada kāds būtu teicis, ka šobrīd gatavošos kāzām, es būtu pasūtījis viņu trīs mājas tālāk. Es un precēties? Tas man nav vajadzīgs, to dara tikai idioti – tā domāju līdz šim. Es vienkārši gaidīju Selīnu…» pārliecināts Krišjānis.

    Selīnas stāsts:

    Muka no garlaicības

    «Esmu no Lubānas. Brīvdienās par savām mājām tagad saucam Krišjāņa saimniecību Amatā, bet darbdienās kopā ar manu divus gadus veco meitiņu Adelīnu esam satiekami Lubānā,» atklāj 21 gadu vecā Selīna Ķevere. Šova Saimnieks meklē sievu skatītāji viņu iepazina kā 23 gadus vecā Matkules kultūras dzīves organizatora Jāņa izvēlēto līgavu. «Tā bija mana pirmā reize, kad piedalījos kādā TV šovā. Šajā vasarā mani bija pārņēmusi sajūta, ka dzīve ieguvusi pārāk mierīgu ritējumu. Pamanīju reklāmu, kura vēstīja, ka saimnieki meklē sievas. Mūkot no garlaicības un alkstot pēc jauniem piedzīvojumiem, aizsūtīju savu pieteikumu. Man šķita – nu ko gan es varu zaudēt,» atminas Selīna.

    Lai arī jau sākumā no visiem saimniekiem viņu visvairāk uzrunājis 36 gadus vecais Krišjānis Kalniņš, vēstuli viņa aizsūtīja 30 gadus vecajam Sandim no Jelgavas. «Krišjānim neuzrakstīju, jo likās – mūsu lielās gadu starpības dēļ viņš mani neizvēlēsies. Kad sapratu, ka Sandis ir tas puisis no Lauku sētas, kurš galīgi nav mans tips, zvanīju šova producentiem un teicu: «Es tomēr nevēlos piedalīties, lai gan esmu nosūtījusi pieteikumu,» stāsta Selīna. Šova veidotāji viņai piedāvājuši izvēlēties 23 gadus veco Jāni no Matkules. «Kā arguments tika minēts mūsu līdzīgais vecums, un es piekritu. Ja esmu pavisam godīga, uz šovu negāju ar cerību atrast mīlestību. Darīju to izklaides pēc, lai iegūtu jaunus draugus,» atzīst Selīna.

    Jau rezervējuši kāzu vietu

    Tomēr dzīve ir salikusi savu akcentu – Selīna ar Krišjāni, kurš šovā līgaviņu mēģināja atrast starp citām šova veidotāju piedāvātajām sievietēm, jau strādā pie savām kāzām. Tās noliktas uz nākamo gadu. TV ekrānā viss izskatījās kā pamatīgs skandāls, kurā pēkšņi, izjaucot Jāņa un Selīnas ceļojumu, kāds trešais visu sagrauj un bildina Selīnu, taču īstenībā jau kādu laiku Selīna un Krišjānis bija pāris. «Viņu pamanīju jau šova pirmajā filmēšanas dienā Svētku pilī Ķekavā. Toreiz nekā vairāk par dažām pieklājības frāzēm starp mums nebija. Viss mainījās pēc filmēšanas saimnieku sētās. Krišjānis man uzrakstīja Instagram, sarunājām randiņu. Kā viņš pie manis atbrauca, tā arī te palika,» nosmej Selīna.

    Selīna Ķevere un Krišjānis Kalniņš.
    Selīna Ķevere un Krišjānis Kalniņš.

    Bildinājums TV ekrānos tika parādīts novembra sākumā, taču reālajā dzīvē tas ticis izteikts jau 4. septembrī. «Tie divi mēneši bija izaicinošs laiks attiecībās ar Krišjāni. Mums vajadzēja slēpt savas attiecības. Līdz novembrim nevarējām nekur kopā rādīties. Kad devos Krišjānim līdzi uz moču pasākumiem, slēpos zem melnas ķiveres. Cilvēki mums tik un tā nāca klāt un teica, ka zinot, kas zem tās ir apkašā. Tas bija traks laiks, kuru veiksmīgi pārdzīvojām,» atminas lubāniete. Jau trešo mēnesi viņa diendienā esot kopā ar Krišjāni. «Pa šo laiku bijušas vien dažas dienas, kad esam bijuši šķirti. Un tās dienas tagad liekas tik jocīgas,» tā Selīna. «Šobrīd esam aktīvā kāzu plānošanas procesā.

    Brīžiem pati tam nespēju vēl noticēt, bet – jā, mēs tiešām precēsimies. Mums jau ir rezervēta kāzu vieta, esam atraduši mācītāju.

    Kāzu viesiem, arī vairākiem šova dalībniekiem un veidotājiem, esam izsūtījuši lūgumu rezervēt vienu datumu mums. Mūsu kāzas nebūs redzamas šovā. Vismaz es gribētu, lai tās paliek tikai mums. Jo tas vairs nav šovs, tas viss ir pa īstam,» teic Selīna.

    Līgavainim uztic meitu

    Izsakoties par Krišjāni, viņa atzīst, ka attiecības ar saimnieku viņas acīs sagrāva vairākus mītus. «Un tas ir ne tikai par gadu starpību, kuru absolūti neizjūtam. Iepriekš biju stingri pārliecināta, ka vīrietim attiecībās jābūt garākam par sievieti. Sen neesmu mērījusies, bet esmu gara meitene, man ir metrs un vismaz 83 centimetri. Krišjānis ir īsāks. Tagad esmu sapratusi, ka tas ir tikai augums un diži neko neizmaina, un man ir pilnīgi vienalga, ka esmu garāka. Galvenais ir tas, kas šim cilvēkam ir iekšā. Krišjānim tur viss ir perfekti. Man patīk viņa nebeidzamā enerģija. Man liekas, ka viņam ir arī ļoti laba aura. Esmu aktīva, man gribas krāsainu ikdienu un piedzīvojumus. Krišjānis ir tāds pats,» spriež Selīna.

    Iepriekš viņa ļoti uztraukusies, kā divus gadus vecā meita Adelīna uzņems Krišjāni, taču tagad viņa bilst, ka viss sanācis pat labāk, nekā bija sadomājusies. «Es saucu mūs par mazo ģimenīti. Mēs kopā vedam Adelīnu uz bērnudārzu. Trijatā nākam mājās no tā. Ir pat bijis pāris reižu, kad meitu no bērnudārza ir izņēmis Krišjānis. Viņš ir pavadījis laiku, kopā ar meitu spēlējoties, un viss ir bijis absolūtā kārtībā. Es zinu, ka varu Krišjānim uzticēt meitu – tas man ir ļoti svarīgi,» atzīst Selīna.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē