• Saeimas ragana atklāj akmeņu spēku: Kurš pievilina naudu, kurš atmodina mīlestību?

    Mistika
    Zane Piļka- Karaļeviča
    6. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sanita Petere.
    Foto: no izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Sanita Petere.
    Ticība akmeņu dziednieciskajām un pat maģiskajām īpašībām piedzīvo jaunu popularitātes vilni. Kurš akmens pievilina mīlestību, sniedz pārliecību vai vairo veiksmi darbā, žurnālam «Privātā Dzīve» atklāj dziedniece un Saeimas baltā ragana Sanita Petere.

    Sanita ar akmeņiem nodarbojas jau sen, un par to daudzveidību un maģiskajām īpašībām varētu stāstīt stundām. Viņa pārliecināta, ka mājās katram jābūt vismaz četriem akmeņiem – pa vienam aizsardzībai, veselībai, labklājībai vai veiksmei un, protams, arī mīlestībai. Runājot par to, kā neapjukt dabisko akmeņu un kritalu veikalā, jo tur ir tik daudz variantu, formu un krāsu, litoterapeite teic, ka jāpaļaujas intuīcijai.

    Līdzīgi kā grāmatā par Hariju Poteru, kur zizlis izvēlas burvi, arī akmens noskatot saimnieku, nevis otrādi. «Akmens pats izvēlas, kam kalpot, jo cilvēka enerģētika nav dīķis, kur ūdens nekustas, bet gan upe ar līkločiem, straumi un gultnes mainību,» tēlaini izsakās viņa.

    «Vienā dzīves situācijā cilvēkam nepieciešams kaut kas viens, bet citā var uzrunāt gluži pretējs.

    Tas ir līdzīgi kā ar krāsām un garšām. Cilvēka organisms pats zina, kas viņam nepieciešams,» tā Sanita. Viņa stāsta, ka dabiskie akmeņi atšķiras ne tikai pēc krāsas. Katram ir arī noteiktas unikālas īpašības, kas var ietekmēt cilvēka prātu un garu.

    «AMETISTS, kas izsenis ir Romas pāvesta akmens un rota, tiek uzskatīts par populārāko aizsardzības akmens. Pēc cilvēka rotām var saprast, kas viņam pietrūkst vai ko viņš cenšas iegūt. Taču ametists ir brīnišķīgs arī ārstniecībā. Tas lieliski noņem trauksmi, dod mieru un harmoniju. Mēs dzīvojam ļoti trauksmainā laikā, kad tepat netālu notiek karš un nav drošības par nākotni, tāpēc ametists noderēs visiem, kas ir darba skrējienā un nemitīgi uztraucas. Ametists pasargā arī no citām enerģijām, ja cilvēks strādā atvērta tipa birojā. 

    Dažādās pasaules malās vienam un tam pašam akmenim tiek piedēvēti dažādi efekti. Piemēram, Senajā Grieķijā ametistu nēsāja uz ķermeņa kā aizsardzību pret paģirām, bet Senajā Ķīnā to novietoja netālu no mājas ārdurvīm, lai piesaistītu bagātību.»

    «MALAHĪTS, kas ir skaistā tirkīza krāsā un vizuāli nedaudz atgādina naudas banknošu čupiņu, tiek uzskatīts arī par finansiālās veiksmes akmeni. Ieteicams to ņemt līdzi, ja dodies uz banku pēc kredīta, uz tikšanos ar investoriem vai pērc loterijas biļeti. Šis akmens gluži kā magnēts piesaista labu enerģiju un dod spēku. Malahītu parasti izvēlas emocionāli nobrieduši cilvēki, kuriem piemīt iedzimta gudrība. Viņi viegli spēj atrast sarunbiedrus, piesaistīt cilvēkus.»

    «GRANĀTS ir pavasara akmens, kurš piesaista cilvēku uzmanību ar savu krāsu, proti, vizuāli līdzinās granātābola sēkliņām. Tas ir tik skaists, ka saimniekam mazina stresu, līdzsvaro un palīdz pieņemt lēmumus. Granāta nēsātāji ir izturīgi, atjautīgi un ar iedzimtu intuīciju. Tie ir cilvēki ar lielu gribu, milzīgu sirdi un ticību labākajam. Pavasarī, kad pēc ziemas guļas cilvēka ķermenis ir noguris un prasās pēc spēka, granāts ir akmens, kas spēj celt imunitāti. Arī pēc gripas un vīrusiem.»

    «Kādreiz akmens rotas nēsāja lielākoties sievietes, bet nu jau arī vīrieši ir atklājuši šo lauciņu. Teju katram trešajam vīrietim ap roku ir rokassprādze vai kulons kaklā. Novērots, ka kungi izvēlas rokassprādzes ar LAVAS AKMENI savienojumā ar TĪĢERA ACI, kas simbolizē aizsardzību, labklājību un lavas zemes spēku. Tīģera aci ieteicams ņemt līdzi uz sarunām, kur jāizrāda neatlaidība.»

    «Nomierinošs efekts ir SADOLĪTA akmenim. Tiem, kuriem ir nemitīga trauksme un hiperaktīviem bērniem sadolītu vajadzētu nēsāt kabatā. Tas neder bērniem, kas ir lēnīgi.»

    «Pirms randiņa drošības labad ieliec kabatā ROZĀ JEB ROŽU KVARCU, lai otrā modinātu mīlestības jūtas. Tas ir viens no populārākajiem kristāliem. Mūsdienās ļoti daudzi jūtas vientuļi un vēlas, lai šis mīlestības, skaistuma un jaunības simbols palīdz satikt otru pusīti. Lai piesaistītu mīlestību, vislabāk rozā kvarcu nēsāt iestrādātu rotās.

    Rozā kvarcs ir arī jaunības akmens. Senatnē valdniece Kleopatra devās rozā kvarca vannā, lai uzturētu savu skaistumu un pievilcību. Arī mūsdienās var tā rīkoties. Piemēram, saberztu rozā kvarcu var pievienot krēmam – āda kļūs zīdaināka un elastīgāka.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē