• Zviedrija aizliedz Huawei un ZTE tehnoloģijas savā 5G tīklā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    20. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Zviedrijas valdība otrdien nolēma aizliegt Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāju Huawei un ZTE tehnoloģijas valsts 5G mobilo sakaru tīklā, šādu lēmumu skaidrojot ar drošības apsvērumiem.

    Šis aizliegums noteikts saskaņā ar jauniem tiesību aktiem, kas stājušies spēkā janvārī pēc Zviedrijas bruņoto spēku un drošības dienest veiktas izpētes nolūkā nodrošināt, lai radioiekārtu izmantošana nerada draudus Zviedrijas drošībai.

    Tāpat Zviedrijas valdības lēmums paredz, ka Huawei un ZTE līdz 2025.gada 1.janvārim jādemontē valstī jau uzstādītais aprīkojums.

    Zviedrijas telekomunikāciju regulators PTS ceturtdien arī paziņoja, ka apstiprinājis četrus pieteikumus konkursam uz 5G frekvenču iegādi. Visi uzņēmumi ir no Zviedrijas – Hi3G Access, Net4Mobility, Telia Sweden un Teracom.

    ASV norāda, ka Huawei un ZTE ir cieši sakari ar Ķīnas komunistu valdību un brīdina, ka šo ražotāju tehnoloģijas varētu tikt izmantotas spiegošanai Pekinas vajadzībām. Abas kompānijas kategoriski noraida šādas apsūdzības.

    Huawei viedoklis

    Zviedrijas telekomunikāciju regulatora PTS publicētā ziņa par jaunajiem nosacījumiem, kas regulē operatoru dalību 3.5 GHz un 2.3 GHz tīkla frekvenču izsolēs, uzņēmumam Huawei nāca kā pārsteigums un vilšanās.

    Huawei ir privāts komerciāls uzņēmums, kas pilnībā pieder tā darbiniekiem. Nav pamatojuma atbalstīt apsūdzības par Huawei radītiem drošības draudiem. Mēs uzskatām, ka Huawei izslēgšana no 5G tīkla, balstoties tikai uz faktos nepamatotiem uzskatiem, ir netaisnīga un nepieņemama.

    Huawei 20 darbības gadu laikā Zviedrijā un vairāk nekā 30 gadus darbojoties 170+ valstīs un reģionos visā pasaulē ne reizi nav saskāries ar ievērojamiem starpgadījumiem drošības jomā. Huawei ir nozīmīgs Zviedrijas IKT nozares atbalstītājs nevis drauds tai. Uzņēmums nekad nav radījis pat mazākos draudus Zviedrijas drošībai un nekad to nedarīs. Zviedrijas 5G tīkls nekļūs drošāks pēc Huawei aprīkojuma aizlieguma, toties tā rezultātā tiks samazināta konkurence un kavēta inovāciju attīstība.

    Mēs rūpīgi izpētīsim to, kādas sekas mūsu uzņēmējdarbībā radīs PTS lēmums. Mēs ceram, ka Zviedrijas valdība atkārtoti izvērtēs pieņemto lēmumu, paturot prātā godīga un atvērta tirgus principus. Tāpat meklēsim iespējas turpmākai komunikācijai ar atbilstošajām iestādēm.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē