• Vīrieša grāmatplaukts. Iesaka aktieris Raimonds Celms

    Kultūra
    Klubs
    Klubs
    30. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Grāmatas iesaka izlasīt Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms.

    Albērs Kamī Svešinieks

    Vienā vakarā izlasāms pasaules literatūras šedevrs: jauna cilvēka eksistenciālas pārdomas, kad pēc mātes bērēm viņš nejauši kļūst par slepkavu un tiek notiesāts uz nāvi. Lasot šo stāstu, šķiet, esmu piedzīvojis visdziļāko aizkustinājumu, kādu vien var radīt literārs darbs.

    Tom Brady TB12 Method

    Amerikāņu futbola dzīvās leģendas Toma Breidija autobiogrāfisks dzīvesstāsts. No nezināma, ekspertu neievērota jauna censoņa viņš kļuvis par tituliem bagātāko šā sporta veida pārstāvi un ir virsotnē jau 20 gadu. Grāmatā autors atklāj, kā viņam izdevies darīt to, ko viņš mīl visvairāk un visilgāk. Padomi ķermeņa treniņiem, vingrinājumu metodēm, uzturam, diētām, atpūtai noderēs katram, kas tic, ka veselā miesā mājo vesels gars.

    Karloss Kastaņeda Dona Huana mācības

    Karloss Kastaņeda ir viens no zināmākajiem 20. gadsimta antropologiem, rakstniekiem, kas pats ieguvis šamaņa un mistiķa reputāciju. Šajā darbā dienasgrāmatas formā izklāstīta jaki cilts indiāņa dona Huana filozofija, pasaules uztvere un maģijas paņēmieni. Šis darbs man kārtējo reizi atklāja, cik aprobežots ir mans prāts un cik bezgalīga var būt dažādu spēku spēkošanās arēna.

    Platons Dzīres

    Mākslinieciskākais Platona sacerējums, kas stāsta par atēniešu viesībām un sarunām, iztirzājot jēdzienu eross (sengrieķu valodā – mīlestība). Katra runātāja prāta un iztēles spējas, asprātība un daiļrunība un vēlēšanās jēdzienus izprast pēc iespējas vispusīgi un dziļi, pārvarot dažādas pretrunas risinājuma gaitā, man kaut nedaudz vieš skaidrību par tēmu, ko spējusi aizmiglot mode un sabiedrības aizspriedumi.

    Žurnāls Klubs iesaka

    Māris Kūlis Finis veritatis? Par patiesību un meliem

    Biezs, ilustrēts pētījums par patiesību un meliem. Vai uzticība patiesībai ir zudusi? Notiek patiesības inflācija? Vai tiešām meli uzvarēs? Valsts prezidents Egils Levits par monogrāfiju saka: «Grāmata runā par satraucošu tēmu – sabiedrībā vairojas viltus ziņas, kas ir veicinājušas neuzticēšanos gan citam pret citu, gan augstākām vērtībām. Tomēr bez patiesības un pastāvīgas tās meklēšanas neviena sabiedrība nevar dzīvot un attīstīties pilnvērtīgi.»

    Grāmata domāta ikvienam, kuru interesē filozofija, mūsdienu maldu laiku analīze, aplūkojot reklāmdomāšanu, medijus masām, tīmekli un politiku, kā arī pievēršoties kritiskajai domāšanai.

    Armands Puče Jauna vīrieša portrets

    Par kultūru, vergiem un garīgumu. Par zilajiem vaļiem, pirātiem un morāli. Par olimpiskajām spēlēm, holokaustu un internetu. Par nēģeriem, izmešu kvotām un saules baterijām… Par bībeli. Kad uzrakstīsiet šo, automātiskais teksta redaktors jums norādīs, ka konkrētais vārds ir jāraksta ar lielo burtu. B. Bībele. To prasa arī pareizrakstības likumi. Kāpēc? Kāpēc latvieši domā, ka viņi dzīvojuši 700 gadu verdzībā? Tāpēc, ka to uzrakstījuši vācu garīdznieki septiņpadsmitajā gadsimtā… Kāpēc somiem un leišiem valstu himnās nav pieminēts Dievs, bet lielākā daļa pasaules savā lielajā dziesmā no tā nav atteikusies? Ko mēs sev apkārt redzam, un – ko mums vēlas pateikt? Ko mums iestāsta?

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē