• Vējonis atzīst, ka politiķiem bijis neērts, jo labi pārzinājis politikas aizkulises

    Klubs
    Ziņu aģentūra LETA
    5. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Edijs Pālens / LETA
    Nestrādāju reitinga dēļ, intervijā uzsvēris Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš aizvada pēdējo nedēļu šajā amatā.

    Vaicāts, kādēļ piedzīvojis tik ievērojamu reitinga kritumu, Vējonis norādīja, ka vienmēr, kad kāds nāk amatā, ir lielas ekspektācijas. «Bet, kad esi politiskajā vidē, ir noteikti spēles noteikumi – ne vienmēr var realizēt to Laimes lāča funkciju,» viņš sacīja.

    «Es strādāju ne jau reitinga dēļ – šis būs populāri, to darīšu; šis nebūs, to nedarīšu. Tā nevar rīkoties amatpersona,» uzsvēra Vējonis.

    Prezidents atzina, ka attiecībā uz valsts pirmās amatpersonas ievēlēšanu nekad nav bijis atklātas balsošanas piekritējs. «Būsim reālisti, tāpat partijās ne jau biedri izlemj, kā balsot, – tas ir šaurs cilvēku loks vai pat atsevišķi cilvēki,» viņš pauda.

    Vējonim kā Latvijas iedzīvotājam šajās vēlēšanās esot pietrūcis debašu par dažādiem jautājumiem.

    Viņš arī atklāja, ka piedāvāja vienoties par tautas vēlētu prezidentu, no praktiskā darba redzot, ka būt politiskās partijas virzītam kandidātam nav vienkārši. «Nav vienkārši arī, kad prezidentu atbalsta politiskās partijas. Jo ir tāda sajūta zemapziņas līmenī, ka tomēr viņi par tevi ir balsojuši, un tu mēģini kādos jautājumos ieklausīties viņu argumentācijā, kas ne vienmēr varbūt ir tā pareizākā. Bet, ja ir tautas dots mandāts, rīcībā tu varētu būt asāks,» atzina prezidents.

    Vējonis arī pauda, ka varbūt politiķiem kļuva neērts. «Biju visu laiku neērts – no politiskās vides nācis, es ļoti labi zinu arī tās aizkulises,» viņš sacīja.

    Prezidents atzina, ka prezidentūras lielākā vilšanās viņam ir par to, ka atbalstu nav guvusi viņa iniciatīva par nepilsoņu bērniem. Tāpat viņš ir sarūgtināts, ka nav pieņemta viņa iniciatīva, ko Saeimas Kārtības rullī uzlabot, lai trešie lasījumi vairs nebūtu tie, kuros bieži vien tiek «iegrūsts velns zina, kas».

    Viņš arī izpaudās par ieceri samazināt akcīzes nodokli alkoholam, norādot, ka šis jautājums viņam nepatīk, un tas, viņaprāt, nav pareizais ceļš. Vējonis atgādināja, ka tai pat laikā, rūpējoties par veselīgāku dzīvesveidu, ir vēlme palielināt nodokli saldinātajiem dzērieniem. «Tad kur loģika – cukurs ir kaitīgāks par spirtu?» vaicāja prezidents.

    Vaicāts par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nākotni, Vējonis atgādināja, ka nāk no Latvijas Zaļās partijas. Viņaprāt, ZZS ir jāpārvērtē vēlēšanu rezultāti un, izdarot pareizos secinājumus, ir iespējas reanimēties.

    Viņš norādīja, ka arī ZZS notiek personāliju maiņas un dzīve rādīs, vai tās spēs «aiz sevis pavilkt». «Tagad būs varbūt Rīgas ārkārtas vēlēšanas, varēs jau iemēģināt,» pauda Vējonis.

    Vaicāts par gaitām pēc prezidentūras beigām, viņš teica, ka uzreiz pēc tam atpūtīsies, tad arī būs laiks padomāt. «Jūtos spēka pilns, varētu vēl daudz darīt. Tajā pašā laikā darbiem, ko var darīt valsts un sabiedrības labā, termiņu nav. Bet, ar ko sevi ikdienā nodarbināt, man nav pašlaik ideju,» viņš atzina.

    Viņš arī patlaban neplāno atjaunot darbību partijā. Attiecībā uz politiku «iepauzēšot».

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē