• Vairākiem simtiem Australian Open dalībnieku būs jāievēro pašizolācija pēc Covid-19 atklāšanas karantīnas viesnīcā

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    3. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Gandrīz 600 Austrālijas atklātā tenisa čempionāta dalībnieku, oficiālo personu un personāla dosies pašizolācijā pēc tam, kad vienā no karantīnas viesnīcām tika atklāts Covid-19 pozitīvs darbinieks, vēsta ārzemju mediji.

    Pozitīvu Covid-19 testu 29. janvārī nodevis kāds 26 gadus vecs Grand Hyatt viesnīcas darbinieks Melburnā. Tā ir viena no viesnīcām, kurās savu 14 dienu karantīnu pēc ierašanās Austrālijā aizvada Australian Open dalībnieki, oficiālās personas un personāls. Kopumā turnīrā piedalīsies vai strādās vairāk nekā 1000 cilvēku.

    Australian Open ir profesionālās tenisa sezonas pirmais Grand Slam turnīrs, un tā dalībnieki Austrālijā sāka ierasties jau janvāra vidū, lai pagūtu aizvadīt nepieciešamo karantīnu pirms galvenā turnīra un piedalītos satelītturnīros, kas notiek pirms čempionāta.

    Tenisisti kortos drīkstēs atgriezties pēc negatīva Covid-19 testa, arī pārējām inficētā viesnīcas darbinieka kontaktpersonām būs atļauts atgriezties pie darba sacensībās pēc negatīva testa. Tā kā analīžu atbildes tiek solītas pēc 24 stundām, turnīru šis incidents varētu būtiski neietekmēt.

    “Šis ir tikai viens gadījums, nav vajadzības celt paniku,” Viktorijas štata premjerministru Danielu Endrjūsu citē BBC. “Mūsu štats ir pierādījis, ka varam veiksmīgi tikt galā ar šādiem uzplaiksnījumiem un situācijām.”

    Jautāts par Grand Slam tenisa turnīru, premjers atbildēja: “Mums ir viens gadījums un lēmums ir pieņemts: turnīrs nākamnedēļ notiks.”

    Australian Open, kas tika pārcelts par trim nedēļām, lai spēlētāji pagūtu iziet karantīnu, sākas pirmdien, 8. februārī.

    Viktorijas štatā tomēr atjaunoti vairāki ierobežojumi, ieskaitot prasību arī ārtelpās lietot sejas maskas.

    Cīņā ar Covid-19 Austrālija ieviesa ļoti stingrus ierobežojumus, slēdzot starptautiskās un iekšējās robežas, kas ļāva ievērojami samazināt vīrusa izplatību un atgriezties pie salīdzinoši normālas dzīves

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē