• Tikmers ievēlēts par LOK prezidentu, amatā nomainot ilggadējo vadītāju Vrubļevski

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    10. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Par Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) jauno prezidentu piektdien Ģenerālajā asamblejā tika ievēlēts līdzšinējais ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

    Iepriekš par LOK Ģenerālās asamblejas vadītāju tika iecelts Aldons Vrubļevskis, kurš nekandidē uz amatu organizācijā.

    Neilgi pirms LOK prezidenta vēlēšanām Vrubļevskis aicināja biedrus balsot par atklātu balsošanas procedūru. Biedri šo lēmumu atbalstīja un īsi pēc tam arī sekoja balsojums par vienīgo prezidenta amata kandidātu Tikmeru.

    Tikmers saņēma 84 balsis, bet viens biedrs atturējās.

    Uzreiz pēc tam Vrubļevskis biedrus aicināja balsot par atklātu balsošanas kārtību, lemjot arī par ģenerālsekretāra amatu. Šī iecere tika atbalstīta ar 93 balsīm.

    Vienīgais ģenerālsekretāra kandidāts Lejnieks saņēma 87 balsis, bet viens biedrs atturējās. Tādējādi Lejnieks kļuvis par jauno LOK ģenerālsekretāru.

    Jau ziņots, ka LOK Ģenerālajā asamblejā sākotnēji bija ieradušies 73 no 80 reģistrētajiem locekļiem. Vēlāk sesijai pievienojās vēl divi locekļi, to kopējam skaitam sasniedzot 75. Lai LOK Ģenerālā asambleja būtu lemttiesīga, to klātienē jāapmeklē vismaz 41 biedram.

    Ģenerālo asambleju iesāka LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters, nolasot valsts prezidenta Egila Levita rakstīto uzrunu. Atbalstu LOK pauda arī Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), aicinot nākamo organizācijas prezidentu veidot vēl aktīvāku komunikāciju ar ministriju.

    Ģenerālā asambleja oficiāli sākās ar līdzšinējā prezidenta Aldona Vrubļevska ziņojumu. Viņš prezentēja iepriekšējos četros gados padarīto un vēlēja veiksmi jaunajai LOK komandai. Vrubļevskis sportā turpmāk plāno iesaistīties caur Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF), sniedzot savu atbalstu starptautiskos projektos.

    Ģenerālajā asamblejā piedalīties nevarēja Latvijas Vingrošanas federācijas pārstāvis Igors Vihrovs, kurš ceturtdien tika hospitalizēts. Savukārt pārējo trīs kandidātu (Deniss Čerkovskis, Edgars Dupats un Kirovs Lipmans) neierašanās tika atzīta par neattaisnojamu, kā rezultātā viņi tika svītroti no individuālo locekļu kandidātu saraksta. Kopējais LOK individuālo kandidātu sarakstā pēc šī lēmuma palika 36 personas.

    LOK Ģenerālās asamblejas laikā notika individuālo locekļu, LOK prezidenta, ģenerālsekretāra, Izpildkomitejas, viceprezidentu un Revīzijas komisijas locekļu vēlēšanas, kā arī tika apstiprināts 2019.gada pārskats un 2020.gada Ieņēmumu – izdevumu tāme.

    Iepriekš ievēlēšanai par individuālajiem locekļiem, prezidentu, ģenerālsekretāru, kā arī par Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļiem LOK biedri izvirzīja 72 kandidatūras.

    LOK prezidenta amatam bija izvirzīts viens kandidāts – LOK ģenerālsekretārs Tikmers, arī LOK ģenerālsekretāra amatam bija viens kandidāts – LOK Izpildkomitejas loceklis un Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

    Iepriekš kā LOK individuālo locekļu kandidāti izvirzīti 40 pretendenti, uz LOK 19 Izpildkomitejas locekļa amatiem izvirzītas 33 personas, bet uz trīs LOK Revīzijas komisijas locekļa amatiem pretendēja deviņi kandidāti.

    Kā vēstīts, pēc konsultācijām ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) nolemts pastiprināt epidemioloģiskās drošības prasības LOK Ģenerālā asamblejas dalībniekiem.

    Personām, kuras bija apmeklējušas Latvijas Futbola federācijas (LFF) 3.jūlija kongresu «Elektrum» Olimpiskajā centrā, bija obligāti jāveic Covid-19 tests pēdējo divu dienu laikā pirms Ģenerālās asamblejas, un tam bija jābūt negatīvam. Tikai tādā gadījumā bija atļauts apmeklēt LOK Ģenerālās asamblejas sesiju.

    Visiem LOK Ģenerālās asamblejas dalībniekiem bija jāaizpilda speciāla ar Covid-19 saistīta apliecinājuma forma, dalībniekiem tika veikta attālinātā ķermeņa temperatūras mērīšana, jāievēro divu metru distance un, ja nepieciešams, jālieto dezinfekcijas līdzekļi, individuālās aizsargmaskas un cimdi.

    Ņemot vērā Covid-19 ierobežošanas un piesardzības pasākumus, LOK Ģenerālās asamblejas sesijā piedalīties varēja tikai LOK biedru – olimpisko sporta veidu federāciju un Latvijas Olimpiešu kluba – divi pilnvaroti pārstāvji, kā arī izvirzītie kandidāti ievēlēšanai par LOK individuālajiem locekļiem.

    Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai ir bijuši divi prezidenti. No 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš, bet no 2004.gada LOK prezidents ir Aldons Vrubļevskis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē