• Skandāls medijos: Facebook noklausījies un atšifrējis lietotāju sarunas

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    14. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Sociālā tīkla kompānija Facebook algojusi simtiem līgumdarbinieku, lai klausītos un atšifrētu lietotāju sarunas, vēsta ASV mediji.

    Pirmā par šādu Facebook rīcību vēstīja ziņu aģentūra Bloomberg.

    Facebook atzina aģentūrai, ka atšifrēšana notikusi, bet apgalvoja, ka tā notikusi ar lietotāju piekrišanu. Kompānija norādīja, ka nesen atšifrēšana tika pārtraukta.

    «Līdzīgi kā Apple un Google, mēs pirms vairāk nekā nedēļas pārtraucām audioierakstu izskatīšanu,» izmantojot cilvēku resursus, paziņoja kompānija.

    Līgumdarbinieki pārbaudīja sociālā tīkla mākslīgā intelekta spējas interpretēt vēstījumus. Facebook apgalvoja, ka līgumdarbinieki klausījušies tikai to lietotāju sarunas, kuri izmanto lietotni Facebook Messenger un ir piekrituši, ka viņu sarunas tiek atšifrētas.

    Bloomberg ziņoja, ka darbiniekiem, kuri strādājuši šajā projektā, nav atklāta sarunu izcelsme un nav paskaidrots, kādēļ tās jānoklausās un jāatšifrē.

    Kompānijas Amazon, Apple un Google, kas visas piedāvā balss palīgus, iepriekš ir atzinušas, ka noklausās sarunas, lai uzlabot savus produktus. Apple un Google pēdējās nedēļās paziņojušas, ka apturējušos šo praksi, bet Amazon devusi iespēju lietotājiem nobloķēt balss ierakstīšanu.

    Facebook uz mediju vēstīto, ka kompānija izmanto audio ierakstus reklāmu efektīvākai izplatīšanai un savu lapu uzlabošanai, reaģējusi neviennozīmīgi.

    Facebook dibinātājs un vadītājs Marks Zakerbergs pagājušajā gadā, liecinot ASV Senātā, sacīja: «Jūs runājat par šo sazvērestības teoriju, kas tiek izplatīta, ka mēs noklausāmies, kas notiek jūsu mikrofonos un izmantojam to reklāmām. Mēs to nedarām.»

    Taču vēlāk kompānija rakstiski likumdevējiem atzina, ka sarunas tiek ierakstītas, ja lietotāji to ir atļāvuši, bet nepaskaidroja, kur šie dati tālāk tiek izmantoti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē