• Razgals papildlaikā Latvijas izlasei nodrošina uzvaru prestižajā Deutschland Cup

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    8. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LHF
    Frenka Razgala precīzais metiens papildlaikā svētdien Latvijas izlasei nodrošināja panākumu vienā no Eiropas vecākajiem hokeja turnīriem – Deutschland Cup.

    Latvija finālā ar 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Vāciju un pirmo reizi vēsturē izcīnīja prestižo trofeju.

    Fināla sākums Latvijas izlasei izvērtās neveiksmīgs. Artūrs Kulda nespēja izmest ripu no savas aizsardzības zonas, kā rezultātā drīz vien sekoja metiens pa vārtiem, taču tieši pie Artūra Šilova vārtsargu laukuma ripas lidojuma virzienu mainīja Tims Volgemuts. Brīdi vēlāk Šilovs bija spiests vēlreiz iesaistīties spēlē un glāba savu komandu no otro vārtu zaudējuma, spējot pārvietoties no viena vārtu staba uz otru.

    Perioda otrajā pusē Latvijas izlase spēlēja aktīvāk un arī biežāk ieguva kontroli pār ripu, kas arī nesa augļus. 18.minūtē, kad Latvijas izlase spēlēja vairākumā, Gatis Sprukts ar ripu ieslidoja zonā, piebremzēja spēles tempu, pietuvojās vārtiem un ar spēcīgu metienu panāca 1:1.

    Pēc 11 sekundēm ar 2:1 vadībā jau bija Latvija, jo Frenks Razgals pēc apgrieziena ripu meta vārtsargam starp kājām. 

    Otrā perioda pirmajā pusē starp vairākiem pretspēlētājiem izlauzās Jeļisejevs, taču rezultāts palika nemainīgs. Turpinājumā abas izlases nopelnīja noraidījumus, kas netika izmantoti, bet Rihards Bukarts aptuveni astoņas minūtes līdz otrā perioda beigām pārtvēra ripu un izgāja vienatnē pret vārtsargu, nespējot izcelties.

    Noslēdzošajā trešdaļā pēc nepilnām piecām spēlētām minūtēm Artūrs Kulda nopelnīja divu minūšu sodu, taču Latvijas izlasi trīs vīru sastāvā brīdi vēlāk atstāja Renārs Krastenbergs. Neilgi pēc tam Maiks Mihailis palika nepiesegts vārtu priekšā un sodīja Latvijas izlasi par nedisciplinētību.

    Atlikušajās minūtēs iniciatīva piederēja vāciešiem, lai arī Latvijas izlase vēl paspēja divreiz uzspēlēt skaitliskajā vairākumā. Vācijas izlase perioda vidū izdarītajos metienos krietni dominēja (11/2), bet Šilovu trešo reizi pārspēt nespēja. 

    Papildlaika sākumā ilgstoši ripu pieturēja Latvija, vienā no uzbrukumiem Mārtiņam Karsumam spējot arī tikt līdz bīstamam metienam.

    Pēc aptuveni divām spēlētām minūtēm pārsvars jau piederēja vāciešiem, taču uzbrukumā pieļauta kļūda ļāva Razgalam izskriet vienatnē pret vārtsargu un izdarīt netveramu metienu devītniekā.

    Šajā spēlē par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās atzina Razgalu.

    Iepriekš Vācijas izlase kausu izcīnīja 2015.gadā, bet pagājušajā gadā tā finālā piekāpās Šveicei, kas šogad no dalības turnīrā attiecās Covid-19 dēļ.

    Jau ziņots, ka piektdien Latvija ar 4:2 pārspēja Vācijas U-23 valstsvienību, bet sestdien zaudēja Vācijas pieaugušo izlasei ar 0:2. Ceturtdien savā starpā tikās abas Vācijas izlases, ar 7:2 uzvarot nacionālajai valstsvienībai.

    Uz turnīru Krēfeldē devās 27 spēlētāji – trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 15 uzbrucēji.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē