• Pie ASV vēstniecības Maskavā izkārts varavīksnes karogs

    Klubs
    Ziņu aģentūra LETA
    25. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Pie ASV vēstniecības galvenās ēkas Maskavā ceturtdien izkārts varavīksnes karogs, kas ir kļuvis par svarīgi homoseksuāļu tiesību kustības simbolu, spītējot Krievijas likumam, ar kuru publisks atbalsts homoseksuālām attiecībām aizliegts.

    Sešu krāsu karogs, ko radījis amerikāņu mākslinieks un homoseksuāļu tiesību aktīvists Gilberts Beikers, pie vēstniecības izkārts laikā, kad Krievijā durvis ver balsošanas iecirkņi referendumā par viendzimuma laulību aizlieguma iekļaušanu Krievijas konstitūcijā.

    «LGBTI tiesības ir cilvēktiesības. Cilvēktiesības ir universālas,» teikts ASV vēstniecības paziņojumā, lietojot lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un starpdzimuma personu kopienas abreviatūru.

    ASV viendzimuma laulības ir legālas, bet Krievijā atbilstoši federālajam likumam, ko 2013.gadā parakstīja prezidents Vladimirs Putins, homoseksualitātes popularizēšana ir aizliegta.

    ASV vēstniecība skaidroja, ka tā karogu izkārusi, atzīmējot gadadienu pirmajai reizei, kad varavīksnes karogs tika izmantots homoseksuāļu praida demonstrācijā 1978.gadā Sanfrancisko.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē