• Pavļuts: Sabiedrības nogurums no ierobežojumiem ir sasniedzis kritisku līmeni

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    17. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Daniels Pavļuts
    Foto: LETA
    Daniels Pavļuts
    Sabiedrības nogurums no Covid-19 ierobežošanai noteiktajiem drošības pasākumiem ir sasniedzis kritisku līmeni, šādu viedokli trešdien žurnālistiem pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

    Politiķis atzīmēja, ka otrdien notika savā ziņā vēsturiska Ministru kabineta sēde, jo tā bija pirmā atklātā sēde par Covid-19 jautājumiem.

    «Tajā mēs tiešām varējām gūt ieskatu par to, kā notiek lēmumu pieņemšana par jautājumiem, kas saistīti ar saslimstības mazināšanu un vakcinācijas jautājumiem. Tā bija ilustrācija tam, cik sarežģīti ir argumenti un cik neviennozīmīgi lēmumi mums jāpieņem,» apgalvoja amatpersona.

    Pēc Pavļuta paustā, valdība no vienas puses apzinoties to, cik daudz grūtību ir pārdzīvojusi Latvijas sabiedrība šajos aizvadītajos 11 mēnešos, cik daudz un dažādos veidos pandēmija skārusi Latvijas iedzīvotājus.

    «Tajā pašā laikā mums jāsaskaras ar situāciju, ka saslimstības līmenis arvien ir ļoti augsts, un mums ir jāmeklē veids, kā šo saslimstību mazināt, vienlaikus rēķinoties ar to, ka sabiedrības nogurums ir sasniedzis kritisku līmeni, un pamatvajadzības, kas cilvēkiem ir sakrājušās, nav iespējams bezgalīgi atlikt malā,» uzsvēra ministrs.

    Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā atklāti 946 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par 22 ar jauno koronavīrusu sasirgušu cilvēku nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

    Starp mirušajiem četri cilvēki ir vecumā no 50 līdz 60 gadiem, trīs – vecumā no 60 līdz 70 gadiem, astoņi – vecumā no 70 līdz 80 gadiem, septiņi – vecumā no 80 līdz 90 gadiem.

    Pirmdien Latvijā veikti 12 251 Covid-19 tests, līdz ar to pozitīvo Covid-19 gadījumu īpatsvars pret testētajiem aizvadītajā diennaktī pieaudzis no 5,5% līdz 7,7%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

    Latvijā reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits līdz šim sasniedzis 78 643, bet mirušo Covid-19 pacientu skaits – 1508 jeb 1,92% no reģistrētajiem inficētajiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē