• No amata atstādina policijas pārvaldes priekšnieku Normundu Krapsi

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Paula Čurkste / LETA
    No šodienas, 11. maija, izpildot Iekšējā drošības biroja saņemto lēmumu par drošības līdzekļa – aizliegumu ieņemt konkrētu amatu – piemērošanu, šobrīd no amata pienākumu pildīšanas atstādināts Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

    “Zināms, ka izmeklēšana notiek jau kādu laiku un informācija saistībā ar to no Iekšējās drošības biroja ir arī sniegta publiski. Acīmredzot, izmeklēšanas procesā ir parādījušies jauni virzieni. Līdz ar to, ņemot vērā no šī dienesta saņemto lēmumu, no amata pildīšanas ir atstādināts mans vietnieks. Esam sarūgtināti par šo situāciju un Iekšējā drošības biroja paustās aizdomas nenoliedzami met ēnu gan uz Valsts policijas, gan amatpersonas reputāciju,” norāda Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

    “Kopš esmu Valsts policijas priekšnieka amatā, ikdienas sadarbību ar Krapša kungu, attieksmi pret dienestu un ieguldījumu policijā varu vērtēt tikai pozitīvi. Viņš ir sniedzis būtisku atbalstu un ieguldījumu policijas modernizēšanā, darba organizēšanā un uzlabošanā, īpaši saistībā ar Covid-19 ierobežojumu uzraudzību un sabiedriskās kārtības un drošības uzturēšanu. Savu darbu veicis atbildīgi, izrādījis iniciatīvu. Tāpat vēlos atgādināt, ka pastāv nevainīguma prezumpcija, tāpēc šobrīd no pārsteidzīgiem secinājumiem atturēšos. Mēs uzticamies Iekšējās drošības biroja, kas veic savas funkcijas, veiktajai izmeklēšanai, un sagaidām taisnīgu krimināltiesisko attiecību noregulējumu,” turpina Valsts policijas priekšnieks.

    Uz šo laiku kā Valsts policijas Galvenās kārtības policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs nozīmēts Valsts policijas Galvenās kārtības policijas priekšnieka vietnieks Lauris Arājs.

    Valsts policija un N. Krapsis sadarbojas gan ar Iekšējo drošības biroju, gan prokuratūru, sniedzot visu nepieciešamo informāciju, lai ātrāk šī izmeklēšana tiku pabeigta. Ņemot vērā, ka izmeklēšanu veic Iekšējās drošības birojs, plašākus komentārus sniegt nevaram.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē