• Merzļikinam otrā uzvara pēc kārtas; Balcers atgriežas NHL

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    3. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NHL
    Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien svinēja savu otro uzvaru Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kamēr uzbrucējs Rūdolfs Balcers aizvadīja šosezon pirmo spēli Ziemeļamerikas spēcīgākajā līgā.

    Merzļikina pārstāvētā Blue Jackets viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pārspēja Stenlija kausa finālisti Bostonas Bruins.

    Bostonas komandu vadībā izvirzīja Davids Pastrņāks, kurš Merzļikinu pārspēja otrā perioda 12.minūtē. Trešā perioda trešajā minūtē Sonijs Milano izlīdzināja rezultātu, bet pagarinājuma pirmajā minūtē Pjērs Liks Dibuā, pēc Blue Jackets izgājiena divatā pret vienu viesu hokejistu, meta tukšos vārtos un izrāva viesiem uzvaru.

    Merzļikins šajā duelī atvairīja 25 no 26 pretinieku mestajām ripām un, tāpat kā iepriekšējā spēlē, kad svinēja savu pirmo uzvaru NHL karjerā, tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

    Blue Jackets rezervē bija otrs Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš NHL vēl nav debitējis.

    Latvijas izlases vārtsargs Merzļikins NHL aizvadījis 12 spēles, kurās svinējis divas uzvaras, vidēji ielaidis 2,92 ripas un atvairījis 90,5% metienu.

    Tikmēr Balcers aizvadīja savu šosezon pirmo NHL spēli, taču neglāba Otavas Senators no zaudējuma 3:6 (2:1, 0:4, 1:1) savā laukumā pret Floridas Panthers.

    Balcers atgriešanās spēlē uz ledus pavadīja 13 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, zaudēja abos iemetienos un tika pie negatīva lietderības koeficienta –1.

    Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Jevgeņijs Dadonovs.

    Balcers pirms 2019./20.gada sezonas sākuma pārbaudes spēlē guva traumu, kā rezultātā viņš sezonu iesāka Amerikas hokeja līgā (AHL), kur sevi šogad pieteica ļoti skaļi. Uzbrucējs pēc traumas izdziedēšanas savās pirmajās 15 spēlēs atzīmējās vismaz ar vienu rezultativitātes punktu, labojot Belevilas Senators gūto punktu rekordsēriju. Kopumā šajā laika sprīdī Balcers atzīmējās ar sešiem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm. 

    Tikmēr četru zaudējumu sēriju pārtrauca uzbrucējs Zemgus Girgensons, kura pārstāvētā Bufalo Sabres savā laukumā ar 3:2 (1:2, 0:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Edmontonas Oilers.

    Uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva Sabres kapteinis Džeks Aikels.

    Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

    Viņš šosezon piedalījies 42 spēlēs, kurās guvis sešus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un iekrājis lietderību +1.

    Turpretī trīs uzvaru sērija pārtrūka uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas Penguins, kas savās mājās ar 2:3 (1:2, 1:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Sanhosē Sharks.

    Traumu vajātajā Pitsburgas komandā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Patriks Hērnkvists, bet viesiem uzvaras vārtus papildlaikā iemeta Brents Bērnss.

    Bļugers nospēlēja 17 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienus, uzvarēja desmit no 19 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

    Visas četras Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. Penguins ar 53 punktiem 40 spēlēs ir ceturtā, Blue Jackets ar 46 punktiem 41 cīņā ieņem desmito vietu, Sabres ar 43 punktiem 42 dueļos ir pozīciju zemāk, bet Senators ar 37 punktiem 41 mačā ir 14.vietā starp 16 komandām.

    Latvijas četrotne nākamās spēles aizvadīs sestdien. Plkst.20 pēc Latvijas laika Sabres savā laukumā uzņems Floridas Panthers un Blue Jackets mājās cīnīsies ar Sanhosē Sharks, bet naktī Penguins viesosies pie Monrēlas Canadiens un Senators savu līdzjutēju priekšā spēkosies ar Tampabejas Lightning.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē