• Līdzjutēji Latvijas hokeja izlasei mājas čempionātā prognozē 8. vietu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    60% aptaujāto hokeja līdzjutēju Latvijas hokeja valstsvienībai gaidāmajā pasaules hokeja čempionātā prognozē 8. vietu.

    Jau šo piektdien, 21. maijā, Rīgā sāksies pasaules hokeja čempionāts. Saskaņā ar aptaujas datiem, vairums jeb 52% iedzīvotāju prognozē, ka Latvijas valstsvienība šajā čempionātā iegūs vietu otrajā pieciniekā. Proporcionāli lielākā daļa jeb 14% norādījuši, ka tā būs 8. vieta. Katrs ceturtais domā, ka komanda finišēs augstāk, iekļūstot pirmajā pieciniekā, bet 2% norāda, ka Latvijas izlase iegūs 1. vietu.

    Tie, kuri plāno skatīties čempionāta spēles, atzinuši, ka viņus visvairāk interesē Latvijas, Krievijas un Kanādas hokeja izlašu spēles. Nākamās, kuras fanus interesē visvairāk, ir Zviedrijas, Somijas un ASV komandu spēles. Vairākums fanu plāno skatīties arī čempionāta pusfinālus (59%) un finālu (62%).

    Taujāti par čempionāta spēļu skatīšanās veidu, vairākums jeb 92% norāda, ka plāno to darīt mājās, televizorā. Tikmēr 23% apgalvo, ka skatīsies spēles, izmantojot mobilās ierīces, piemēram, viedtelefonu vai planšetdatoru, atrodoties mājās vai ārpus mājas (laukos, pie dabas u.tml.).

    Teju katrs desmitais norāda, ka labprāt skatītos turnīra spēles klātienē, ja būs tāda iespēja.

    Iedzīvotāji aptaujā atklājuši arī, kurus Latvijas hokejistus viņi atbalsta visvairāk. Vislielāko atbalstu izpelnījušies vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš gan šo čempionātu izlaidīs ģimenes apstākļu dēļ, un uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kuriem seko uzbrucēji Lauris Dārziņš, Rūdolfs Balcers, kā arī Teodors Bļugers un Miks Indrašis.

    “Noformētā izlase ir spēcīga, spara pilna un apņēmīgi gatavojas cīņai par labāko sniegumu. Protams, nevaru noliegt, ka visai komandai ļoti pietrūks līdzjutēju atbalsta klātienē, taču šajos apstākļos, kad veselība ir prioritāte, būsim gandarīti, ka fani būs mūsu sestais laukuma spēlētājs savās mājās," saka Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

    *Aptauju 2021. gada maijā veica BITE un SIA Hokeja Akadēmija, sadarbojoties ar aģentūru Dentsu Aegis Network Latvija, tajā piedaloties vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 18–74 gadiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē