• Latvijas 3×3 basktbola izlase – olimpiskie čempioni!

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Ziņu aģentūra LETA
    28. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LBS
    Latvijas komanda trešdien Tokijā kļuva par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem 3×3 basketbolā.

    Latvijas 3×3 basketbola izlase mačā par zelta medaļām ar 21:18 pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) izlasi. Līdz ar to Latvija ir kļuvusi par vēsturē pirmo valsti, kas izcīnījusi olimpiskās zelta medaļas šajā sporta veidā, jo 3×3 basketbols olimpisko spēļu programmā iekļauts pirmo reizi.

    Jāpiebilst, ka šī ir jau otrā reize, kad Latvijas sportisti ieraksta savu vārdu olimpisko spēļu vēsturē kā pirmie čempioni – iepriekš 2008. gada spēlēs Pekinā tas izdevās BMX sportistam Mārim Štrombergam.

    Pirms tam pusfinālā Latvijas komanda ar 21:8 sagrāva Beļģijas komandu, bet krievi ar 21:19 uzvarēja Nīderlandi.

    Latvijas basketbolisti zelta medaļas izcīnīja, spītējot tam, ka daļu no mača nevarēja aizvadīt kājas savainojumu guvušais Krūmiņš.

    Jau pirmajā uzbrukumā pretiniekus vadībā izvirzīja Iļja Karpenkovs, bet Čavars ātri atbildēja (1:1). Ar tālmetienu atbildēja Aleksandrs Zujevs, taču turpinājumā Krūmiņš realizēja vienu no diviem «sodiņiem» (2:3).

    Kirils Pliskovs iemeta tālmetienu, bet Krūmiņš guva punktu pēc caurgājiena (3:5). Trešās minūtes sākumā pēc Staņislava Šarova metiena OKR komandas pārsvars pieauga līdz trīs punktiem, bet nedaudz vēlāk abas komandas apmainījās caurgājieniem, Latvijai punktu gūstot Lasmanim (4:7).

    Pisklova precīzais tālmetiens vēl vairāk attālināja krievus rezultātā, bet turpinājumā Lasmanis un Miezis ar diviem sekmīgiem uzbrukumiem samazināja OKR pārsvaru (6:9). Pēc diviem abu komandu precīziem soda metieniem izlases atkal šķīra trīs punkti (7:10), Latvijas rindās izceļoties Lasmanim.

    Precīzs «sodiņš» arī krieviem, bet Mieža tālmetiens un vēlāk arī piespēle precīzi metušajam Lasmanim ļāva panākt jau 10:11. Uz Pisklova precīzo metienu atbildēja Lasmanis, bet Karpenkovs atjaunoja divu punktu pārsvaru pretiniekiem (13:11).

    Komandas gandrīz minūti neguva punktus līdz trīs minūtes un 44 sekundes pirms mača pamatlaika beigām Lasmanis bija nekļūdīgs aiz perimetra – 13:13. Mieža metiens no no groza apakšas nedaudz vēlāk deva Latvijai vadību ar 14:13.

    Pēc pretinieku diviem soda metieniem priekšā jau atkal OKR komanda, taču ne uz ilgu laiku, jo pēc caurgājiena nekļūdīgs bija Čavars un vēlāk Lasmanis no apakšas panāca 16:15. Ātra atbilde no pretiniekiem un rezultāts atkal neizšķirts.

    Divas minūtes pirms beigām Karpenkovs ar svarīgu grozu iedeva vadību pretiniekiem (17:16), taču tālmetienu realizēja Miezis – 18:17 Latvijas izlases labā. Tuvojoties priekšpēdējās minūtes beigām, abas komandas apmainījās punktiem. Latvijai izcēlās Miezis, kurš aizlauzās līdz groza apakšai (19:18).

    Titula nodrošināšanai bija nepieciešams viens tālmetiens, Miezim 54 sekundes pirms beigām to nerealizējot. Vēlāk neprecīzs bija arī Čavars, tādējādi neizdevās pietuvoties uzvarai.

    28 sekundes pirms spēles beigām Lasmanis iemeta tālmetienu un atnesa Latvijai čempiontitulu – 21:18.

    Cīņā par trešo vietu turnīra galvenā favorīte Serbija, kas pusfinālā ar 10:21 atzina OKR komandas pārākumu, ar 21:10 sagrāva Beļģiju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē