• Latvijai nevēlamu personu sarakstā iekļauj 101 Baltkrievijas amatpersonu

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    25. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pamatojoties uz Ministru kabinetā lemto, kā arī sazinoties ar Igaunijas un Lietuvas ārlietu ministrijām, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) ir nolēmis uz nenoteiktu laiku noteikt ieceļošanas aizliegumu Latvijā 101 Baltkrievijas amatpersonai.

    Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), ieceļošanas aizliegums attiecas uz Baltkrievijas amatpersonām no Baltkrievijas Prezidenta administrācijas, Iekšlietu ministrijas un tās pakļautībā esošajām institūcijām, Sakaru un informācijas ministrijas, Valsts nacionālās televīzijas un radio.

    Tāpat sarakstā iekļautas amatpersonas no Baltkrievijas Ārkārtas situāciju ministrijas, Ģenerālprokuratūras, Augstākās tiesas, Konstitucionālās tiesas, Centrālās vēlēšanu komisijas, Minskas vēlēšanu komisijas, Baltkrievijas apgabalu un pilsētu izpildkomitejām un citām institūcijām.

    Jau ziņots, ka starp Baltijas valstu ārlietu ministrijām šonedēļ tika panākta vienošanās publicēt Baltijas valstu «melno sarakstu» ar aptuveni 100 personām, kas ir atbildīgas par vardarbību Baltkrievijā.

    Rinkēvičs iepriekš uzsvēra, ka Baltijas valstis sankcijas paplašinās, un tas nenozīmē ka šis saraksts būs pēdējais. Rinkēvičs norādīja, ka Latvija, Lietuva un Igaunija ir vienojušās turpināt sankciju sarakstu paplašināšanu, negaidot, kad par savu sarakstu vienoties Eiropas Savienība (ES).

    Kā ziņots, Baltkrievijai par prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un protestētāju vardarbīgu apspiešanu draud arī ES un ASV sankcijas.

    ANO cilvēktiesību izmeklētāja Anaisa Marina pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Baltkrievijā kopš vēlēšanām agresīvi aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku un saņemtas vairāk nekā 500 sūdzības par spīdzināšanu un tūkstošiem cilvēku tikuši mežonīgi piekauti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē