• Kam pievērst uzmanību izvēloties datoru

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Pēdējā gada laikā pieprasījums pēc pārnēsājamām ierīcēm ir ievērojami audzis. Mērķis – padarīt darbu attālinātā režīmā pēc iespējas ērtāku un produktīvāku. Attālinātais darbs nenoliedzami ir izmainījis darbinieku paradumus un izgaismojis, kuras funkcijas ierīcēm ir vissvarīgākās veiksmīgai darbu izpildei, tostarp klēpjdatoriem.

    Tehnoloģijas šobrīd piedzīvo strauju izaugsmi un to ražotāji vairāk kā jebkad agrāk analizē lietotāju pieredzi, lai katrs spētu atrast sev piemērotāko un ērtāko ierīci. Tieši klēpjdatori nu jau kļuvuši gan par virtuālajiem birojiem, gan ģimenes pulcēšanās vietām, gan izklaides centriem. Lai visus procesus varētu veikt ātri un nevainojami, jānodrošina kvalitatīvas datora funkcijas un parametri.

    Tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperts iesaka, kā izvēlēties piemērotāko ierīci ērtam un produktīvam darbam, neatkarīgi no tā vai strādājat birojā, vai attālināti.

    Jauda vienmērīgai darbībai

    Strādājot attālināti, lietotāju datoriem jāsaglabā īpaši liels informācijas un satura daudzums, kā arī jāveic daudz un dažādi uzdevumi vienlaikus, tādēļ ir svarīgi nodrošināt, lai ierīce būtu pietiekama ātra un atmiņa – ietilpīga.

    Trīs vissvarīgākie ierīces jaudas parametri ir procesora ātrums, atmiņas apjoms un videokartes veiktspēja. Taču ar rūpīgu failu pārvaldīšanu vai iekšējās atmiņas apjoma palielināšanu arī pats lietotājs var parūpēties par to, lai nenoslogotu savu datoru un tas darbotos nevainojami.

    Aleksandrs Jekimovs, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā, iesaka: “Izvēloties jaunu datoru, pievērsiet uzmanību tā atmiņas ietilpībai un vienmēr kārtojiet failus – izdzēsiet nevajadzīgos un ievietojiet svarīgākos  “mākonī” vai ārējā datu nesējā. Tas palīdzēs atbrīvot vietu datorā."

    Eksperts piebilst: “Tāpat, domājot par jaunu ierīci, ieteicams izvēlēties datorus ar 1 TB atmiņu, Intel Core i5 vai Intel Core i7 paaudzes procesoru ar vismaz 4 GB RAM operatīvo atmiņu. Vēl nesen par tik jaudīgu datoru varējām tikai sapņot, bet šodien tas ir kļuvis par tirgus standartu. Papildus tam, noteikti jāpievērš uzmanība arī atmiņas diska tipam – ierīces ar SDD diskiem, nevis HDD, apstrādā informāciju ievērojami ātrāk."

    Interaktivitāte, kas ļauj strādāt ātrāk

    Darbam attālinātā režīmā nepieciešama interaktīva datora vadība – īpaši ērti, ja datoru var ātri savienot ar viedtālruni un citām viedierīcēm. Tieši tādēļ klēpjdatoru ražotāji iegulda līdzekļus šādās funkcijās, lai padarītu darbu pēc iespējas ērtāku.

    Ieteicams izveidot nevainojamu savienojamību starp ierīcēm, kuras izmanto dažādas operētājsistēmas. “Brīžos, kad, veicot darbu ar datoru pēkšņi nepieciešams piedalīties arī kādā svarīgā zvanā, lieliski noderēs Multiscreen funkcija, kas ļaus pārnest audio vai video zvanu no viedtālruņa uz klēpjdatoru, kur tā skaļruņi, mikrofoni un kameras nodrošinās labāku audio un video pieredzi.” skaidro eksperts.

    Tāpat ar šīs funkcijas palīdzību iespējams arī rediģēt tālruņa failus tieši no klēpjdatora. “Kad zvans ir beidzies, atverot klēpjdatorā tālruņa piezīmju bloku, var rediģēt saturu, izmantojot datora tastatūru un peli. Šādi iespējams paveikt darbus daudz ātrāk un efektīvāk nekā ierasts,” atklāj A. Jekimovs.

    Ekrāns, kas saudzē redzi

    Tehnoloģiju eksperti un veselības speciālisti ir vienisprātis – arvien vairāk laika ikdienā pavadām pie datoru ekrāniem, tādēļ, saudzējot savu veselību, īpaši acis, noteikti ir jāizvēlas ierīce, kas ne tikai nodrošinās visas nepieciešamās funkcijas, bet arī nenoslogos redzi.

    “Redzes pasargāšana ir īpaši svarīga izvēloties piemērotāko klēpjdatoru, regulāri pavadot laiku pie ekrāna,” stāsta A. Jekimovs.

    “Taču ir svarīgi atcerēties, ka ekrāna kvalitāte ir atkarīga ne tikai no tehniskajām specifikācijām, bet arī no tā, vai dators ir pareizi sagatavots lietošanai. Tāpēc video iestatījumos jāpārliecinās, vai ekrāna krāsas ir pareizi kalibrētas un video izšķirtspēja ir izvēlēta atbilstoši monitora izmēriem un neizstaro pārāk daudz zilās gaismas. Ieteicams pielāgot iestatījumus tā, lai tie atbilst konkrētajam lietotājam.”

    Dizains kā funkcija

    Dizains jau sen ir kļuvis par nozīmīgu elementu datora izvēlē, tādēļ eksperts iesaka pievērst uzmanību arī dizaina risinājumiem, piemēram, tastatūras un peles sensora ērtībai, datora svaram vai ekrāna stilam. Augošu popularitāti piedzīvo bezmalu ekrāni un šāds dizaina risinājums veic arī ļoti praktisku funkciju – attēls uz šāda ekrāna neizskatās ierāmēts un tajā var ievietot vairāk dažādu logu.

    Eksperts piebilst, ka dizains ir individuālās gaumes jautājums, tādēļ jānovērtē prioritātes: “Jāpievērš lielāka uzmanība tiem dizaina risinājumiem, kas atvieglos ikdienu."

    "Piemēram, ja bieži nākas pārnēsāt klēpjdatoru, tad jāizvērtē tā svars.”

    Taču, lai nodrošinātu produktivitāti visas dienas garumā, ergonomikas eksperti iesaka pievērst uzmanību ne tikai tehniskajam aprīkojumam, bet arī uzturēt kārtīgu un ērtu darba vidi, piemērot gan galda, gan datora novietojuma augstumu un izvēlēties ērtu krēslu, lai samazinātu statisko slodzi, līdz ar to izvairītos no pārlieka noguruma un darba efektivitātes mazināšanās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē