• FOTO un VIDEO: Latvijas hokeja izlase smagā un garā cīņā piekāpjas Kazahstānai

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    22. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Latvijas hokeja izlasei neizdevās turpinās dienu iepriekš aizsākto, un pasaules čempionāta otrajā mačā nogurdinošā un garā cīņā tika piedzīvots zaudējums Kazahstānai – 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1).

    Jau no spēles pirmajām minūtēm bija redzams, ka pretinieki nolēmuši izmantot to, ka Latvijas izlasei šī ir otrā spēle divās dienās, un nogurdināt mūsējos vēl vairāk. Cieša, aktīva presinga spēle uzbrukumā un aizsardzībā, kas ļāva nosargāt Kazahstānas izlases «vājo punktu» – vārtsargu, kurš ikdienā spēlē VHL līgas klubā Sariarka.

    Mačs sākās ar nepatīkamu noraidījumu, kad jau 19. sekundē uz noraidīto soliņa devās Kristans Rubīns, bet šo mazākumu Latvijas izlasei izdevās izturēt. Pēc trim minūtēm savukārt 2 soda minūtes saņēma Kirils Savickis, bet arī Latvijas izlasei neizdevās izmantot viena spēlētāja pārsvaru.

    Pēc sausā pirmā perioda beidzot tika atklāts mača rezultāts, kad Laurim Dārziņam izdevās nomānīt un pārspēt Ņikitu Bojarkinu – 1:0.

    Diemžēl otrā perioda nogalē 2 minūšu noraidījumu nopelnīja Uvis Balinskis, un Kazahstānas izlasei izdevās pārtraukt mūsu vārtsarga Matīsa Kivlenieka sauso sēriju, kas ilga 98 minūtes un 59 sekundes. Vairākumu realizēja Aleksandrs Šins – 1:1.

    Trešā perioda sestajā minūtē Rihards Bukarts atjaunoja vienu vārtu pārsvaru – 2:1, bet prieki nebija ilgi – jau pēc 12 sekundēm rezultāts atkal bija neizšķirts. 

    Turpinājumā nedz atlikušajās pamatlaika minūtēs, nedz pagarinājumā nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās, un lieta nonāca līdz pēcspēles metieniem. Tajos kazahu vārtsargs darbojās pārliecinošāk, pēc ielaistiem pirmajiem trim metieniem atšifrējot nakamās piecas mūsu hokejistu piruetes. Matīss Kivlenieks tika pārspēts tieši par vienu reizi vairāk, kas Kazahstānai deva uzvaru un otru ieskaites punktu; Latvijai jāiztiek ar vienu.

    Uzvaras vārtus Kazahstānas izlasē guva Romāns Starčenko.

    Otrajā vakara spēlē šokējošu otro zaudējumu šajā čempionātā piedzīvoja Čehijas izlase, kas ar iespaidīgu 2:5 (1:1, 0:2, 1:2) piekāpās Šveicei.

    Līdzīgi kā Latvija arī čehi aizvadīja otro spēli divās dienās – piektdien savā pirmajā mačā, arī smagā spēlē viņi zaudēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) izlasei.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē