• FOTO: Rītausmas fortūna – ļaudis līksmo Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālā

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Laura Cīrule
    Pēc ieilgušās pandēmijas Latvijas mākslas akadēmijā atgriezies leģendārais karnevāls, kas šogad pulcēja ap 3500 apmeklētājus, LMA studentus, mācībspēkus, māksliniekus un mūziķus. Ar košiem tērpiem un krāšņiem priekšnesumiem pasākums tika aizvadīts rītausmas fortūnas tematikā.

    «Pēc trīs gadu miega Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālā ir uzaususi rītausma. Mūs apņem veiksmes un laimes iemiesotāja Fortūna, no kuras pārpilnības raga izslāpušie var atveldzēties, iedvesmoties un baudīt. Ir atnākusi jauna diena un svaiga gaisa elpa! Ir laiks svinēt dzīvi un pašiem celt pasauli!» raksta pasākuma rīkotāji.

    Pasākuma laikā apmeklētāji varēja novērtēt jauno mākslinieku radītos darbus un dekorācijas, baudīt muzikālus priekšnesumus uz kopumā deviņām skatuvēm, piedzīvot performances, atpūsties «2Annas» izveidotajā kino stūrī, līksmot «Satori» dzejnieku rīkotajā diskotēkā un piedalīties citās aktivitātēs, kā arī visas nakts garumā baudīt atspirdzinošus dzērienus un maltītes.

    Karnevālu ieskandināja sitaminstrumentālisti «Samba de Riga», uz lielās skatuves «Fortūna» uzstājās grupa «Tesa», Ainars Mielavs, Rolands Če, «Oil&Gas» un «100Debija». Vēl pasākumā uztsājās «Bel Tempo», «Viral Mind», «Podruga», «Aston Kais», «alejas», Nina Elektrichka, Trashy Trax & Radiotehnika, «Tumors» un daudzi citi. 

    Latvijas mākslas akadēmijas karnevāls ir viens no senākajiem ikgadējiem pasākumiem, kurš šogad norisinājās 83. reizi. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē