• FOTO: Kosmosā nosūta viedtālruņus ar misiju uzņemt selfijus

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Divi Samsung Galaxy S10 5G viedtālruņi ar speciāli izveidotu lidaparātu dosies kosmosā, kur tie pavadīs vismaz 200 stundas. Tā tiks pārbaudīta tālruņu izturība un iespējas, un, lai iemūžinātu šo misiju, ikviens ir aicināts uz tiem nosūtīt savu fotogrāfiju, lai atpakaļ saņemtu unikālu attēlu – selfiju uz Zemes panorāmas fona.

    Kosmosa selfija jeb SpaceSelfie misijai tika speciāli izgatavots balons 10,5 × 18 metru lielumā, kam pievienota īpaša platforma ar diviem telefoniem. Tas pacelsies no bāzes Dienviddakotas štatā, ASV, un sasniegs gandrīz 20 kilometru augstumu.

    Kaste, kurā atradīsies telefoni, ir izveidota tā, lai būtu iespējams uzņemt fotogrāfijas, kurās redzama Zemes panorāma un no saules atstarotā gaisma. Enerģiju gan ierīces, gan pati iekārta iegūs no saulesgaismas. Misijas vadībai tika radītas divas īpašas aplikācijas – pirmā nodrošinās pašu viedtālruņu saziņu ar Zemi un fotogrāfiju pārsūtīšanu, kamēr otrā – attēlu uzņemšanu uz kosmosa fona.

    Pirms nosūtīšanas kosmosā, viedtālruņus pārbaudīja imitētos kosmosa apstākļos – tika sasniegta – 65°C temperatūra un 20 000 metrus virs zemes esošais atmosfēras spiediens. 

    Līdz šim uzņemt fotogrāfiju ar sevi kosmosā varējuši vien astronauti. Viedtālruņa ražotājs, atzīmējot uzņēmuma 50 gadu jubileju, piedāvā šādu iespēju teju ikvienam interesentam. Lai to izdarītu, vietnē www.samsung.com/spaceselfie jāiesniedz sava fotogrāfija. Izlozes kārtā tiks izvēlēti attēli, kas nonāks kosmosā un pēc tam tiks nosūtītas atpakaļ uz Zemi to autoriem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē