• Eksprti brīdina: Kibernoziedzniekiem pieaug interese par PlayStation 5

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pēdējā laikā eksperti konstatējuši pikšķerētāju un surogātpasta izplatītāju pieaugošo interesi par populāro spēļdatoru PlayStation, kura jaunās versijas iznākšana ir paredzēta novembrī.

    No 2020. gada jūlija līdz septembrim visā pasaulē tika pamanīti gandrīz 150 aizdomīgi tīmekļa resursi ar vārdu playstation nosaukumā. Līdz šim septembrī vien Kaspersky eksperti ir atraduši vairāk nekā 60 šādas vietnes, taču patiesībā to var būt daudz vairāk.

    Pikšķerēšanas vietnes galvenokārt piedāvāja izdevību iepriekš pasūtīt PlayStation 5, veicot priekšapmaksu vai sniedzot personisko informāciju. Dažās vietnēs it kā pat bija iespējams iegādāties spēļdatoru par pazeminātu cenu. Turklāt bija resursi, kur daudz lētāk tika piedāvāta spēļdatora iepriekšējā versija PlayStation 4, lielās atlaides pamatojot ar PS5 iznākšanu.

    „Vēlamies atgādināt lietotājiem, ka tad, ja internetā kaut kas izskatās pārāk labi, lai būtu patiesība, tā, visticamāk, ir krāpšana. Paziņojumus par izpārdošanām un iepriekšpasūtīšanām ir vērts pārbaudīt uzticamos avotos. Nekādā ziņā nenoklikšķiniet uz saitēm aizdomīgās e-vēstulēs vai paziņojumos, kas atsūtīti, izmantojot ziņapmaiņas pakalpojumus vai sociālos tīklus. Turklāt ir ieteicams ieinstalēt drošības risinājumu ar jaunākajām pikšķerēšanas un surogātpasta izplatīšanas resursu datubāzēm,” komentē Kaspersky vadītājs Baltijas valstīs Andis Šteinmanis.

    Lai aizsargātos pret pikšķerēšanu, eksperti iesaka ievērot šos padomus:

    • Vienmēr atkārtoti pārbaudiet vietrāžus URL, kas ir publicēti negaidītos paziņojumus vai ziņās no nepazīstamiem sūtītājiem, lai pārliecinātos, ka tie ir īsti un neslēpj citu hipersaiti, kas novirza uz ļaunprātīgu lapu vai lejupielādi.
    • Ja neesat pārliecināts, ka vietne ir īsta un droša, nekāda ziņā neievadiet savus akreditācijas datus vai personisko informāciju. Ja domājat, ka varbūt esat ievadījis pieteikumvārdu un paroli viltotā lapā, nekavējoties nomainiet paroli un sazinieties ar banku vai citu maksājumu nodrošinātāju, ja uzskatāt, ka kartes dati var būt apdraudēti.
    • Vienmēr izmantojiet drošu Wi-Fi savienojumu, īpaši, kad apmeklējat paaugstināta riska vietnes. Neizmantojiet publisko Wi-Fi bez paroles. Ja izmantojat nedrošu savienojumu, kibernoziedznieki bez jūsu ziņas var jūs novirzīt uz pikšķerēšanas lapām. Lai panāktu papildu drošību, izmantojiet virtuālā privātā tīkla risinājumus, kas šifrē jūsu datplūsmu.
    • Izmantojiet drošības risinājumu ar uz uzvedību balstītām pretpikšķerēšanas tehnoloģijām, kas brīdinās, ja mēģināsit apmeklēt pikšķerēšanas vietni.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē