• Einārs Repše: Eiropa būs pirmā, kas gadīsies pa ceļam krievu raķetēm

    Karš
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kristaps Kalns, Dienas Mediji
    Tad, kad sabiedrība saprata, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ir nopietns, visa Eiropa bija gatava atbalstīt Ukrainu, pat līdz šim neitrālās valstis kā Šveice un Zviedrija, TV24 raidījumā «Kārtības rullis» pauž ekspremjers un bijušais Latvijas Bankas prezidents Einars Repše.

    «Es domāju, ka Eiropa ļoti labi šobrīd saprot, ka mēs esam tuvāk Krievijai nekā Amerika. Ja gadījumā šeit sāksies patiešām kaut kas vēl nopietnāks, un izskatās, ka tas varētu drīzumā sākties, tad Eiropa, protams, būs pirmā, kas gadīsies pa ceļam krievu raķetēm. Līdz ar to es domāju, ka Eiropa ļoti nopietni un atbildīgi gatavojas,» uzskata Repše.

    To parādot vien fakts, ka trīs franču kodolzemūdenes ir izbraukušas reālā uzdevumā jūrā. Eiropa šo lietu klusi un mierīgi ņēmusi nopietni un tas, pēc politiķa domām, ir labi. «Ir notikusi tāda kā pamošanās. Mums demokrātijas vienmēr sākas lēni, varbūt reizēm pat haotiski, tieši tas lēmumu pieņemšanas process. Un tas vēl turpinās, jo es nesaprotu, ko šobrīd dara Ungārija un tās vadītāji, bet gan jau arī tur viss notiks. Taču pamazām visas demokrātiskās valdības seko sabiedriskajai domai un sabiedriskā doma pašlaik visā pasaulē ir nomācoši Ukrainas miera pusē,» norāda bijušais Ministru prezidents.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē