• Deputāti tomēr neatteiksies no transporta un īres kompensācijām

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    9. jūlijs, 2019
    3 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Edijs Pālens / LETA
    Saeimas Juridiskās komisijas vairākums neatbalstīja priekšlikumu atteikties no parlamenta deputātu transporta un dzīvokļa īres kompensācijām, kas atkarīgas no parlamentārieša dzīvesvietas attāluma līdz Rīgai.

    Par šo Jaunās konservatīvās partijas priekšlikumu raisījās plašas diskusijas. Kompensāciju nepieciešamība tika skaidrota ar to, ka ir deputāti, kas objektīvi dzīvo tālāk no Rīgas. Tāpat tika pausts, ka parlamentāriešiem nepieciešams saglabāt saikni ar reģionu, no kura viņi ir ievēlēti.

    Deputāts Aldis Gobzems pauda, ka deputātam būtu jābūt atbilstošam atalgojumam, kas arī ļautu atteikties no kompensācijām.

    Saeimas komisija arī noraidīja Gobzema priekšlikumu noteikt tālāku attālumu no Rīgas, pēc kura varētu pieprasīt kompensāciju.

    Pēc komisijas priekšsēdētājas Jutas Strīķes (JKP) vaicājuma par iespējām sekot līdzi, kā deputāti ir izlietojuši kompensācijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve pastāstīja, ka iestāde seko līdzi publiskajai informācijai un nepieciešamības gadījumā var pieprasīt informāciju, arī nerosinot kriminālprocesu.

    Saeimas Juridiskā komisija pie priekšlikumiem Saeimas Kārtības rullī plāno turpināt strādāt 13.augustā.

    3 komentāri

    Inga Māra Kraukle
    Vai tad deputātiem vēl nav atbilstošs atalgojums, kas ļauj atteikties no kompensācijām? Vai cilvēkiem, kam jāmaksā par sabiedrisko transportu vai jābrauc ar savu mašīnu, lai nokļūtu uz darbu, vai jāīrē dzīvesvieta, nevajag kompensāciju? Turklāt nez vai viņu atalgojums ir pat trešdaļa no deputāta atalgojuma...

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē