• Burovs noliedz iespēju samazināt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    4. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) kategoriski noliedz iespēju samazināt braukšanas maksas atvieglojumus Rīgas sabiedriskajā transportā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

    Burovs uzsver, ka maksas atvieglojumi sabiedriskajā transportā ir un būs domes prioritāte, un tas ir gan viņa personīgais, gan partijas Gods kalpot Rīgai! uzstādījums.

    «Dienas kārtībā nevienu brīdī nav bijis izvirzīts jautājums, ka būtu jāpārskata braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā. Plānojot nākamā gada pašvaldības budžetu, ir paredzēts, ka visas pašvaldības noteiktās atlaides sabiedriskajā transportā tiek saglabātas,» sola Burovs.

    Pēc domes sniegtās informācijas, atlaides pilsētas sabiedriskajā transportā patlaban izmanto lielākā daļa Rīgas iedzīvotāju, un par pilnu biļetes cenu ikdienā transportu izmanto 14% pasažieru. Par brīvu sabiedrisko transportu izmanto nestrādājošie pensionāri, skolēni, personas ar invaliditāti un citas sabiedrības grupas. Daļēji braukšanas maksas atvieglojumi piešķirti pedagogiem, strādājošiem pensionāriem, studentiem, Rīdzinieka kartes īpašniekiem un citām grupām.

    Jau vēstīts, ka šorīt intervijā Latvijas Radio Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un SIA Rīgas satiksme kapitāldaļu turētājs Druvis Kleins norādīja, ka, ņemot vērā pašvaldības uzņēmuma sarežģīto finansiālo situāciju, iespējams, būtu jāpārskata, kādām cilvēku grupām galvaspilsētas sabiedriskajā transportā tiek piemēroti braukšanas maksas atvieglojumi.

    Viņš norādīja, ka nākamie soļi, kas sekos pēc šonedēļ notikušās atsevišķu uzņēmuma padomes locekļu nomaiņas, būs domāt par to, kā nākamajā gadā samazināt uzņēmuma atkarību no overdrafta, proti, lai kapitālsabiedrības izdevumi nepārsniegtu ieņēmumus. Par to Kleins vēlēsies dzirdēt uzņēmuma valdes redzējumu.

    Kleins ar Saskaņas un GKR balsīm amatā tika ievēlēts 30.novembrī un pārstāv deputātu bloku Rīgai!.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē