• Baltkrievija izsludina neplānotu kaujas gatavības pārbaudi

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: sargs.lv
    Baltkrievija izsludinājusi neplānotu bruņoto spēku kaujas un mobilizācijas gatavības pārbaudi, bet Krievijas Aizsardzības ministrija ziņo par kaujas gatavības pārbaudi Kaļiņingradas apgabalā, vēsta Latvijas Aizsardzības ministrijas izveidotais portāls sargs.lv.

    Baltkrievijas aizsardzības ministrs devis rīkojumu sākt neplānotu Baltkrievijas Bruņoto spēku kaujas un mobilizācijas gatavības pārbaudi.

    Tikmēr Krievijas Aizsardzības ministrija ziņo par kaujas gatavības pārbaudi Kaļiņingradas apgabalā, kurā piedalīsies vairāk nekā 3000 karavīru un 300 bruņutehnikas vienību.

    Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas mājaslapā publicētā informācija liecina, ka neplānotās kaujas gatavības pārbaudes mērķis ir palielināt Baltkrievijas Bruņoto spēku spēju izpildīt savus uzdevumus modernās karadarbības apstākļos.

    Vienlaikus Krievijas Aizsardzības ministrija izplatījusi informāciju par kaujas gatavības mācībām Kaļiņingradā, kurās iesaistīti vairāk nekā 3000 karavīru un 300 bruņutehnikas vienību. Vienlaicīgi kaujas gatavības pārbaude notiek arī atsevišķās Baltijas Kara flotes vienībās.

    Baltkrievijā kaujas un mobilizācijas gatavības pārbaudes ietvaros atsevišķās Baltkrievijas Bruņoto spēku vienībās izsludināta pilna kaujas gatavība.

    Īpaši atzīmēts, ka pavēli papildināt krājumus un paaugstināt kaujas gatavību līdz augstākajam līmenim saņēmušas 120. Gvardes mehanizētās brigādes vienības.

    Krievijas Rietumu kara apgabalā mācību laikā karavīri gatavosies darbībām trauksmes gadījumā, pēc ieroču un ekipējuma saņemšanas dodoties uz paredzētajiem pulcēšanās rajoniem, kur uzsvars tiks likts uz maskēšanos, nocietināšanos, ieroču un ekipējuma stāvokli, kā arī inženieru ekipējuma atbilstību kaujas uzdevumu veikšanai. Kaujas gatavības pārbaude sāksies apakšvienībās, pakāpeniski pārejot uz aizvien lielākiem formējumiem.

    Kaujas gatavības pārbaudes noslēgumā Kaļiņingradas anklāva poligonos Krievijas Baltijas Kara flotes vienības veiks kaujas šaušanu no strēlnieku ieročiem, granātmetējiem, «BMP-2» kājnieku kaujas mašīnām, «T-73B3» tankiem, par mērķiem izmantojot iespējamā pretinieka kāpurķēžu un riteņu platformu un kājnieku imitācijas. Vienlaikus ar sauszemes vienībām uzdevumus veiks arī Kara flotes aviācijas un pretgaisa aizsardzības vienības.

    Baltkrievijas Aizsardzības ministrija informē, ka kaujas un mobilizācijas pārbaudes ietvaros mācības notiks visos Baltkrievijas militārajos poligonos, kā arī atsevišķās teritorijās ārpus tiem.

    Mobilizētajām vienībām paredzēti manevri, kas iekļauj ūdens šķēršļu pārvarēšanu, visu ieroču šķiru operācijas diennakts tumšajā un gaišajā laikā gan apdzīvotās vietās, gan apvidū. Paredzēts, ka neplānotā kaujas un mobilizācijas pārbaude noslēgsies ar plašām mācībām, kurās tiks izmantota arī kaujas munīcija.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē