• Luminor ierobežos maksājumus ar internetbankas kodu karti un kodu ģeneratoru

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    2. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Koklītis / LETA
    Sākot ar 2. jūliju banka Luminor sāks ierobežot maksājumus, kas veikti, izmantojot internetbankas kodu kartes vai GO3 kodu ģeneratorus.

    «Tā kā kodu kartes būs derīgas līdz šī gada 10. septembrim, klienti šādi pakāpeniski varēs pierast pie drošākiem autentifikācijas veidiem. Izmaiņas tiek ieviestas sakarā ar stingrākām Eiropas Savienības (ES) prasībām attiecībā uz klientu digitālo autentifikāciju, lai pasargātu tos no krāpšanas gadījumiem. Lai nodrošinātu pēc iespējas vienkāršāku pāreju uz jauniem autentifikācijas rīkiem, klienti tiek aicināti savlaicīgi pieslēgties bezmaksas mobilai lietotnei Smart-ID," teikts bankas paziņojumā.

    Jau vēstīts, ka spēkā stājusies ES regula par drošiem tiešsaistes maksājumiem, kuras prasības attiecās arī uz visām Latvijas bankām. Lai veicinātu klientu tiešsaistes autentifikācijas un maksājumu drošību, «Luminor» plāno pakāpeniski pārtraukt autentifikāciju ar kodu kartēm un GO3 kodu ģeneratoriem.

    Kodu kartes šobrīd jau uzskatāmas par novecojušu risinājumu, kas mūsdienu vidē vairs nespēj nodrošināt nepieciešamo drošības līmeni, norāda eksperti.

    Autentifikācija ar kodu karti tika izmantota praktiski kopš internetbanku pirmsākumiem Latvijā, tomēr tās trūkums ir nemainīgie kodi, kas nav dinamiski un var būt pieejami trešajām personām, jo nodrukāti uz pašas kartes, atzīmē bankā.

    «Esam lietojuši kodu kartes jau vairākus gadus desmitus, taču digitālā un tehnoloģiju pasaule strauji attīstās un tās vairs neatbilst šodienas prasībām. Līdz ar to, aizstājam kodu kartes ar moderniem mūsdienu risinājumiem, kas pilnībā atbilst šī brīža drošības standartiem. Aicinām klientus pāriet uz alternatīvu maksājumu autentifikācijas rīku – mobilo aplikāciju Smart-ID, kuras lielākā priekšrocība ir ērta, vienkārša un ātra lietošana," norāda Luminor Latvija vadītāja Kerli Gabriloviča.

    Klientiem, kas joprojām izmanto kodu kartes, jāņem vērā, kā no 2.jūlija spēkā stāsies vairākas svarīgas izmaiņas attiecībā uz pārskaitījumu un dienas limitiem. Lai nodrošinātu klientu pakāpenisku pāreju uz alternatīviem autentifikācijas rīkiem, no šī gada 2. jūlija veikto maksājumu dienas limits ar kodu kartēm un GO3 kodu ģeneratoriem tiks samazināts līdz 50 eiro. Savukārt no 10.septembra pašreizējie autentifikācijas veidi ar kodu kartēm un GO3 kodu ģeneratoriem pārstās darboties.

    Klienti, kas savlaicīgi nenomainīs autentifikācijas rīkus, nevarēs piekļūt savai internetbankai vai mobilajai bankai, parakstīt maksājumu uzdevumus vai veikt tiešsaistes maksājumus ar karti tirdzniecības vietās, kas piedalās starptautiskā drošības programmā Verified by Visa (apstiprināts ar VISA), uzsver bankā.

    Pārejas perioda laikā Luminor klienti saņems individuālu informāciju, kā arī atbalstu piemērotākā autentifikācijas veida izvēlei, sola banka.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē