• Luminor automatizē kredītu izskatīšanas procesu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Automātiski analizējot konta izrakstus, tiks samazināts laiks, kas nepieciešams, lai izvērtētu privātpersonas kreditēšanas pieteikumu.

    Pēdējā pusgada laikā Luminor saņēma vairāk nekā 55 000 dažādus finansējuma pieteikumus Baltijā, no kuriem piektajai daļai bija nepieciešama konta izrakstu analīze. Procesa automatizācija attiecas uz visiem bankas izsniegtā finansējuma veidiem, kuros tiek vērtēts klienta konta izraksts – patēriņa, hipotekārajiem, kredītkartes kredītiem.

    Luminor, sekojot tehnoloģiju tirgus tendencēm un jauninājumiem, priecājas apvienot savus spēkus ar Nordigen – vienu no ātrāk augošajiem FinTech uzņēmumiem reģionā. Mūsdienu klientu vēlme ir saņemt kvalitatīvu un ātru servisu. Pieprasījums pēc dažādiem finansējuma risinājumiem pieaug, tāpēc arvien ātrāka aizdevuma lēmuma pieņemšana ir būtiska mūsu klientiem. Ar Nordigen atbalstu, būsim efektivizējuši šo procesu, kļūstot par vienu no ātrākajiem lēmuma pieņēmējiem finansējuma izsniegšanā privātpersonām,” saka Mārtiņš Slišāns, Luminor privātpersonu kreditēšanas produktu vadītājs Baltijā.

    Luminor izmantos Nordigen darījumu klasificēšanas sistēmas visās Baltijas valstīs, šādi bankai veidojot vienotu analītikas procesu.

    Automatizētais process samazinās cilvēciskās kļūdas, piemēram, potenciāli negatīvo pazīmju nepamanīšanu, izvērtējot klientu kredītspēju – bieži ņemti ātrie kredīti, aizraušanās ar azartspēlēm u.c.

    Sistēma sniegs iespēju pieņemt precīzākus un ātrākus lēmumus par kredīta piešķiršanu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē