• 83% Valmieras stikla šķiedras akciju pārdod Luksemburgas uzņēmumam

    Uzņēmums
    Ziņu aģentūra LETA
    28. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Merks.lv
    Stikla šķiedras ražotāja AS Valmieras stikla šķiedra akcionāru vairākums nolēmis pārdot 83,14% uzņēmuma akciju Luksemburgas alternatīvo ieguldījumu uzņēmumam Duke I S.à r.l. (Duke), liecina Valmieras stikla šķiedra paziņojums biržai Nasdaq.

    Pirkuma darījuma pabeigšana esot atkarīga no tā, vai tiks izpildīti vairāki paredzētie nosacījumi. Tostarp, tā galvenokārt ir atkarīga no Valmieras stikla šķiedras ASV meitas uzņēmumu izslēgšanas no ASV kompetento reģistrācijas iestāžu reģistriem un noteiktu uzņēmuma kreditoru piekrišanu saņemšanas.

    Tāpat tiks iesniegts pieteikums Vācijas Konkurences iestādē par piekrišanas saņemšanu darījumam. Apstiprinājuma saņemšana no Vācijas Konkurences iestādes ir viens no paredzētajiem nosacījumiem, kas attiecas uz akciju pārdošanu, teikt paziņojumā.

    Vienlaikus nesaistīti ar darījumu Valmieras stikla šķiedra lūgs piekrišanu tās kreditoriem grozīt, papildināt vai mainīt dažus tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna noteikumus, kuri pašlaik attiecas uz uzņēmumu.

    Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, Duke ir Londonā bāzētā ieguldījumu pārvaldnieka Warwick Capital Partners (Warwick) pārvaldītā alternatīvo ieguldījumu fonda European Opportunities Fund Luksemburgas meitas uzņēmums. Warwick darbību koncentrē uz Eiropas īpašos apstākļos nokļuvušiem uzņēmumiem, un tā pārvaldīto fondu pārvaldībā esošie aktīvi pārsniedz divus miljardus ASV dolāru (1,7 miljardus eiro).

    Kā ziņots, Valmieras stikla šķiedra lielākie īpašnieki ir Vācijas uzņēmumi P-D Glasseiden Oschatz GmbH un Vitrulan Internetional GmbH.

    Valmieras stikla šķiedra koncerns 2019.gadu strādāja ar 119,5 miljoni eiro apgrozījumu, kas bija par 4,6% lielāks, nekā 2018.gadā. Grupas zaudējumi pērn bijuši 3,8 miljoni eiro.

    2019.gadā grupa vidēji nodarbināja 1515 darbiniekus, no tiem 1120 strādāja Valmieras stikla šķiedrā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē