• Konkursā «Laukiem būt!» iesniegtas 50 idejas

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    28. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Jauniešu uzņēmējdarbības veicināšanas konkursā «Laukiem būt!» iesniegtas 50 idejas, informēja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrsā(LLKC).

    LLKC atzīmē, ka saņemtie pieteikumi dalās trīs kategorijās – «Lauksaimniecība, tajā skaitā lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana», «Nelauksaimnieciskā darbība laukos – ražošana»' un «Nelauksaimnieciskā darbība laukos – pakalpojumu sniegšana».

    Gandrīz puse pieteikumu saņemti par nelauksaimniecības pakalpojumu sniegšanu.

    Tostarp līdztekus radošajām idejām par dažādiem lauku tūrisma piedāvājumiem, piemēram, vannu mežā vai ideju par tehnikas pakalpojumu sniegšanu, vērtēšanai saņemti arī neierastāki pieteikumi.

    «Negaidīti bija pieteikumi par klasiskās mūzikas koncertiem melleņu laukā, jautrām dušas želejām, logopēdiskām ledenēm un – meditāciju kabatā. Protams, neizpaliek arī tradicionālās idejas – dažādu kūciņu un saldumu, tostarp vegānisko, piedāvājums, apģērbu ražošana un mēbeļu izgatavošana,» norāda «Laukiem būt!» koordinatore Inita Krivašonoka.

    LLKC norāda, ka janvārī iesniegtos projektus vērtēs žūrija, bet 9.februārī un 10.februārī dalībnieki tiks aicināti uz divu dienu klātienes meistarklasēm, lai cits citu iepazītu, noslīpētu savas prezentācijas, komunikācijas un pārrunu prasmes biznesa idejas veiksmīgākai aizstāvībai, kā arī uzzinātu vērtīgu informāciju lekcijās.

    Konkursa pusfināls, kurā atlasīs sešas labākās idejas katrā kategorijā tālākai virzībai uz finālu, paredzēts 23.februārī, bet fināls – 8.martā.

    LLKC pārstāvji gan piebilst, ka pirms fināla savas biznesa idejas jaunieši prezentēs pieredzējušiem mentoriem, kuri sniegs savu redzējumu par konkrēta biznesa idejas dzīvotspēju.

    Finālā dalībnieki cīnīsies par galvenajām balvām, kuru kopējais fonds ir 20 000 eiro.

    Konkursu atbalsta AS «Attīstības finanšu institūcijas »Altum", kas kopīgi ar LLKC piedalās apmācību procesā un konkursa žūrijā.

    LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijā. Tā mērķis ir, apzinoties atbildību par lauku vidi, veicināt lauku labklājību, nodrošinot klientiem pieejamību zināšanām, konsultācijām un citiem ar nozari saistītiem pakalpojumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē