• Lieliska ideja dienai ar bērniem: «Bikigrupas» koncerts greznajā «Splendid Palace»

    Kultūra
    Elza Krūmiņa
    14. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Mazu bērnu vecāki var kalendārā ieplānot koncerta apmeklējumu greznajā kinoteātrī «Splendid Palace». Te 24. martā notiks «Bikigrupas» jaunā albuma atklāšanas koncerts.

    Ģimenēm, kas vēl nav izplānojušas nākamo brīvdienu programmu, ir vērts ieplānot koncerta apmeklējumu. 24. martā, plkst. 15:00 norisināsies «BikiGRUPAS» dzejas un mūzikas koncerts. Tas būs piemērots vecumā no 3 līdz 12 gadiem un noteikti patiks arī vecākiem un vecvecākiem.

    «BikiGRUPA» dalībnieki ir Matīss Pēteris Circenis, Agnese Malnača, Mārtiņš Kokars, Marta Elizabete Smigla un Patriks Kārlis Stepe, no kuriem četri ir jauni un azartiski mūzikas skolotāji.  Koncertā kopā ar «BikiGRUPU», bērnu un jauniešu vokālo ansambli «Kolibri», kā arī dzejnieci Inesi Zanderi koncerta apmeklētāji varēs dziedāt un dejot līdzi gan iemīļotām, gan vēl nedzirdētām dziesmām, kas tapušas iedvesmojoties no izdevniecības «Liels un mazs» izdotās dzejas bilžu grāmatu sērijas «Bikibuks».

    Lielie un mazie «BikiGRUPAS» koncerta skatītāji varēs dziedāt un dejot līdzi jau  iemīļotām un zināmām dziesmām, tādām kā «Kartupeli, kartupeli» (Jānis Sildegs, Vitauta Ļūdēna vārdi), «Zaķīšu pirtiņa» (Imants Kalniņš, Viļa Plūdoņa vārdi), «Saulīte ar zobiem» (Valters Kaminskis, Māra Čaklā vārdi), gan «BikiGRUPAS» oriģināldziesmām. 

    Jaunā albuma atvēršanas pasākuma  apmeklētājiem papildus koncertam būs sagādāti arī citi pārsteigumi – iespēja piedalīties izdevniecības «Liels un mazs» radošajās darbnīcās, kurās mazie koncerta klausītāji varēs paši veidot ilustrācijas dzejoļiem.

    «Bikibuks» ir radies 2012. gadā izdevniecībā «Liels un mazs». Idejas autore māksliniece Rūta Briede kopā ar dzejas izlases sastādītāju dzejnieci Inesi Zanderi deva tam šo vārdu, bet grāmatu dizainers Artis Briedis, veidojot sērijas logo, radīja īsto izskatu: Bikibuks ir mazs ragainis, kas līdzinās atvērtai grāmatiņai. Atrast šo vārdu palīdzēja Jāņa Baltvilka dzejolis «Biki-buki», kas kļuva par pašu pirmo sērijas izdevumu. Sērijā «Bikibuks» dzejoļi, ko daudzi vecāki un vecvecāki iemīļoja savā bērnībā, nāk pie šodienas bērniem mūsdienīgā vizuālā veidolā, saglabājot cieņu gan pret pārbaudītām vērtībām, gan moderno. Ar tādu pašu misiju koncertdarbību uzsākusi «BikiGRUPA».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē